Bani care-l îngroapă politic pe Blaga

230
Vasile Blaga sustine un discurs, in timpul Conventiei Nationale Extraordinare a PDL, in cadrul careia se alege presedintele PDL, la Pavilionul Romexpo din Bucuresti, sambata, 23 martie 2013. Cei trei candidati la functia de presedinte al partidului sunt Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Noi informații din dosarul în care apare numele lui Vasile Blaga ies la iveală. Surse din anchetă,  susțin că în mașina lui Blaga erau 700.000 de euro, în momentul în care Liviu Popa a făcut accident cu autoturismul.

În momentul în care şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa, a provocat accidentul rutier cu maşina lui Vasile Blaga, în autoturism se aflau 700.000 de euro. Liviu Popa este suspect, de asemenea,  într-un dosar de corupție anchetat de DNA Bihor. În același dosar a fost audiat la DNA București și Vasile Blaga.

IGPR a confirmat, joi dimineaţă, că a primit o cerere din partea chestorului Liviu Popa, privind încetarea raporturilor de serviciu. Documentul a fost înaintat conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

Persoana și-a depus miercuri seara raportul de încetare a raporturilor de serviciu la Inspectoratul General al Poliției Române, de unde a fost înaintat la Ministerul Afacerilor Interne pentru a fi trimis la Președenție, procedură obligatorie în cazul chestorilor de Poliție„, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției Române.

Chestorul Liviu Popa a fost numit la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Bihor în anul 2005, funcție la care a renunțat în 2009 pentru a prelua conducerea Direcției Generale Anticorupție, iar apoi, în 2010, conducerea Poliţiei Române. Din 15 mai 2012 ofițerul a revenit la cârma Poliției Bihor, pe care a condus-o până acum.