ANAF blochează doar un cont

126

În cazul persoanelor cu datorii restante la Fisc, nu se vor mai bloca toate conturile pentru recuperarea creanței, ci doar un singur cont și numai pentru suma datorată, conform declarațiilor ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.

„Propunem o măsură extrem de importantă privind poprirea electronică. Am primit nenumărate mesaje ca ministru al Finanţelor de la nenumăraţi oameni cărora li s-au blocat conturile şi nu numai un cont, ci mai multe sau toate, şi pentru sume care depăşeau suma datorată ANAF. Luăm această măsură prin care se va bloca un singur cont şi de valoarea datoriei către ANAF’, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Conform declarațiilor acesteia, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) dezvoltă o aplicație astfel încât să blocheze un singur cont care sa acopere valoarea doar a creanței respective și deblocarea contului să se producă mai repede decât în prezent.

Această propunerea se regăseşte într-un proiect de act normativ, ce conţine mai multe măsuri de simplificare atât pentru persoane fizice cât şi pentru cele juridice.

Documentul prevede, printre altele, transmiterea online către instituţiile publice beneficiare a adeverinţelor de venit şi certificatelor de atestare fiscală, respectiv introducerea unui regim special de TVA pentru agricultori.