Ștefan Pârlea condamnat la închisoare

202

Fostul primar al orașului Corabia, Ștefan Pârlea,  judecat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, a fost condamnat de către judecatorii corăbieni la un an și opt luni de închisoare.

 

După mai bine de doi ani de cercetări, Ștefan Pârlea a fost trimis în judecată abia anul acesta, în aprilie, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. În februarie 2014, fostul primar  s-a urcat băut la volanul mașinii și a avariat cinci mașini parcate regulamentar pe o stradă din oraș, plus autoturismul său.
Instanța a stabilit ca pedeapsă pentru Pârlea  un an și opt luni de închisoare pentru săvîrșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și  amână aplicarea pedepsei de cu  închisoarea, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.  Pe perioada supravegherii acesta trebuie să respecte următoarele reguli: să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Olt, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Sentința nu este definitivă, are drept de apel la Curtea de Apel Craiova în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru inculpat şi procurer

Ştefan Pârlea a fost primar al orașului Corabia timp de patru ani, între 2004 şi 2008, din partea PDL. În 2012 şi 2016, el a candidat pentru funcția de primar, în ambele cazuri din partea PNL, fără succes însă.