Niţă l-a scăpat pe Oprea de urmărirea penală: „Este nevinovat!“

189
foto: Mediafax

Senatorul ALDE de Olt Mihai Niţă l-a scăpat pe Gabriel Oprea de urmărirea penală. Parlamentarul oltean se află printre cei 24 de senatori care au votat ieri împotriva cererii DNA, identificați de Mediafax, în total 73 de senatori punând bila albă în urna neagră și invers.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Aşa a decis ieri plenul Senatului, 73 de aleşi votând împotriva cererii de urmărire penală formulate de DNA pe numele lui Oprea pentru omor din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină. Printre senatorii de la PSD, ALDE, PRU şi foşti UNPR care l-au scăpat de Oprea de urmărire penală, alături de Călin Popescu Tăriceanu, Ioan Chelaru sau Ilie Năstase, se numără şi senatorul de Olt Mihai Niţă.
Contactat telefonic, senatorul pe Colegiul 2 (Balş – Piatra-Olt – Caracal) a declarat pentru Realitatea Oltului: „Am votat împotriva cererii DNA pentru că aşa văd eu lucrurile. Nu este corect să ne batem joc aşa de un om. În viziunea mea, cred că Gabriel Oprea este nevinovat. Dacă alţii spun altceva, este treaba lor!“.
Fostul vicepremier le ceruse senatorilor să voteze împotriva cererii DNA, susţinând că, aflat pe bancheta din spate a maşinii, nu avea cum să fie vinovat de moartea poliţistului Bogdan Gigină. Dosarul DNA conţine 18 volume. Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.