Biroul permanent al Senatului decide dacă Oprea va fi urmărit penal

58

Biroul permanent al Senatului  stabilește luni dacă cererea privind începerea urmăririi penale a fostului ministru de Interne, senatorul Gabriel Oprea, pentru uciderea din culpă în cazul polițistului Bogdan Gigină, va intra pe ordinea de zi a plenului sau se va dezbate marți.

Senatorii din Comisia juridică , după ce au studiat cele 18 volume ale dosarului, l-au audiat pe senator în data de 14 septembrie și au hotărât sa dea un aviz favorabil, cu opt voturi ,,pentru”și două ,,împotrivă”, cererii DNA.

Liderii politici s-au pronunţat încă de săptămâna trecută asupra modului în care membrii partidelor pe care le conduc vor vota.

Liderul liberal, Alina Gorghiu, a anunțat că liberalii vor vota la vedere, deoarece, în opinia sa, a-l apăra pe fostul ministru de Interne „nu este un lucru sănătos”.

„Decizia există, când va fi în plen acest vot, va fi dat cu bilele la vedere de către colegii mei din Senat”, a declarat Gorghiu.

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat că nu le-a indicat senatorilor cum să voteze, însă le-a solicitat să studieze cu atenție toate documentele primite de la instituțiile judiciare.

„Am vorbit cu colegii mei, cu liderul de grup de la Senat, să se uite cu atenție pe documentele care au venit de la instituțiile judiciare și în funcție de ceea ce vor înțelege de acolo să-și formuleze punctul de vedere și să voteze în consecință. Nu le-am dat (indicații — n.r.) nici așa, nici așa”, a susținut liderul PSD.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a spus că, atunci când va vota, se va gândi ce se va întâmpla dacă un motociclist al escortei președintelui va avea un accident.

Senatorii UDMR vor decide cum vor vota în ședința de luni a grupului.