Președintele Consiliului Județean Ilfov, la DNA

96

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat, de dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Petrache este cercetat de procurori într-un dosar de fraudă electorală.

Dosarul lui Marian Petrache a fost trimis la sfârşitul lunii iunie la DNA deoarece  cauza a fost declinată de anchetatorii din Ilfov, care au deschis ancheta la câteva zile după alegerile locale, ca urmare a unei înregistrări în care preşedintele PNL Ilfov ar fi discutat  de aducerea cu maşini a alegătorilor la secţiile de votare.

Dosarul este  înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea si era în cercetare la Poliţia Ilfov, pentru infracţiuni de fraudă la votul din 5 iunie, pentru alegerea primarilor, consiliilor locale şi consiliilor judeţene. Poliţiştii de la IPJ Ilfov s-au autosesizat în 11 iunie şi au deschis dosarul penal în care au făcut cercetări “in rem”. În urma probelor şi a datelor obţinute de poliţişti, procurorul de caz a decis declinarea cauzei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA),

La ieşire din sediul DNA, Marian Petrache a declarat că a fost citat în legătură cu o plângere făcută de Partidul Naţional Liberal privind alegerile locale.

“Am fost chemat azi aici pentru că PNL a depus o plângere după alegerile locale din 2016. (…) Era legată de posibilă mituire a unor consilieri judeţeni pentru a-şi schimba intenţia de vot … celebra alegere de la Ilfov”, a susţinut şeful CJ Ilfov.

Întrebat legat de înregistrarea apărută în presă la acea vreme, el a spus că a fost ”inventată”.

“Pe acea înregistrare aţi inventat-o dumneavoastră, ce să spun? Era o înregistrare în care eu spuneam să nu se dea bani”, a adăugat Petrache.

Preşedintele CJ Ilfov a mai susţinut că nu are nicio calitate în dosar.

“Nu am nicio calitate pentru că noi am făcut plângere. (…) Eu sunt cel care a făcut plângerea PNL şi procurorul a cerut lămuriri legate de această plângere”, a mai spus el.

Tot vineri, PNL a anuntat ca Petrache va face parte din echipa de campanie pentru alegerile parlamentare, care va fi condusa de Vasile Blaga.