Sanitas amenință cu grevă în spitale

162

Circa 2500 de olteni salariați din domeniul Sănătății, membri ai Sindicatului Sanitas, se pregătesc de grevă generală.

Grevă generală în spitale anunță sindicaliștii din Sănătate, stabilind data ultimei soluții de revendicare a inechităților salariale pe 31 octombrie. Acțiunile de protest vor demara pe 12 octombrie, dată la care asistenții și medicii vor face grevă japoneză, pe 19 octombrie grevă de avertisment de două ore, iar în ultima zi a lunii vor înceta lucrul. Angajații din sistem sunt nemulțumiți de prevederile OUG nr.20 și 43/2016.
La acțiuni vor participa și oltenii. „De mâine vom demara acțiunea de strângere de semnături pentru grevă generală, urmând ca în fiecare marți sindicaliștii noștri să picheteze, pe rând, sediile ministerelor Muncii, Familiei, Sănătății și Parlamentul. La una dintre aceste acțiuni, conform graficului ce se va realiza, va participa și o delegație de la Olt, de circa 200 de sindicaliști. Dorim să se găsească posibile soluţii viabile pentru rezolvarea inechităţilor create de O.U.G. nr. 20 şi nr. 43/2016, care au adâncit aceste inechități pe anumite sectoare și categorii profesionale și au omis personalul TESA și DSP. Am purtat discuții cu mai mulți parlamentari în vederea amendării ordonanțelor și sperăm să nu se ajungă la grevă generală“, ne-a declarat Roxana Dumitrescu, liderul Sanitas Olt.
În timpul grevei generale, legislaţia obligă medicii şi asistenţii medicali să asigure urgenţele şi 30% din consultaţii.