Parcul de Vest din Ploiești, sub lupa procurorilor

141

Procurii DNA Ploiești s-au aflat astăzi, pentru mai multe ore, la sediul Primăriei Ploiești. Ei au solicitat o serie de documente legate de Parcul Municipal Vest, o investiție realizată din fonduri europene.

 

Cercetările au fost demarcate după ce mai mulți cetățeni au reclamat faptul că investiția în valoare de 16 milioane euro a fost lăsat în paragină. Situația a fost recunoscută luna trecută, indirect, chiar de către primarul Adrian Dobre. Potrivit acestuia, Primăria Ploiești ar putea pierde milioane de euro, bani reprezentând contravaloarea unor proiect finanțate din fonduri europene, ca urmare a încadrării acestora în categoria celor nefuncționale.

Edilul a mai susținut că, reprezentanții ADR Sud Muntenia, aflați într-un control la Ploiești, au atras atenția că Parcul Municipal Vest, riscă să fie inclusă în categoria proiectelor nefuncționale, din lipsa de personal care să aibă grijă de parc. Cam la fel stau lucrurile și în cazul altor investiții precum cele privind reabilitarea și extinderea hipodromului Ploiești și reabilitarea liniei de tramvai aferentă traseului 102.

Parcul Municipal Vest a fost realizat la marginea orașului Ploiești, pe o suprafață de peste 50 de hectare.