Confruntarea Olteanu-Tăriceanu amânată

98

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a fost  audiat timp de doua ore jumatate la DNA în calitate de martor la  dosarul lui Bogdan Olteanu. Potrivit DNA, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a solicitat și primit un milion de euro. Banii au venit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. A primit și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Ulterior, Liviu Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, în această funcție.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii susțin că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat.

Tot din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat și de aceasta dată de consultanță politică pentru campania sa electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

La ieșirea de la DNA, Tăriceanu a precizat că nu a avut loc nicio confruntare între el și Bogdan Olteanu și că   fost audiat în calitate de martor, refuzând să dea mai multe detalii, motivând că nu dorește să facă „justiție la televizor”. Potrivit Antena 3 procurorii DNA i-au cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să facă testul cu poligraful.