Bodgan Olteanu, reținut pentru trafic de influență

63

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut, joi noaptea, pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie.

Viceguvernatorul BNR urmează să fie prezentat vineri Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, “în perioada iulie – noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanta, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării”.

Banii au fost daţi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Potrivit Digi 24, ar fi vorba despre sediul PNL. Ulterior, ca urmare a intervenţiei lui Bogdan Olteanu, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, informează DNA. Procurorii subliniază că s-a început urmărirea penală şi faţă de alte persoane din acest dosar. Cine este omul de afaceri care i-a dat bani lui Olteanu şi cine este guvernatorul Deltei pentru care s-a intervenit. Omul de afaceri care i-a dat bani lui Bogdan Olteanu este Sorin Ovidiu Vinţu, iar guvernatorul Deltei Dunării pentru care acesta a intervenit este Liviu Mihaiu.