Mihaela Dindere, o fată de nota 10

588

Afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională a fost cel mai frumos cadou oferit de viaţă Mihaelei Dindire, din comuna Sprâncenata, la împlinirea vârste de 15 ani. Media 10 cu care a reuşit să treacă de primul examen important din viaţa ei a situat-o printre cei mai buni elevi din ţară. În plus, ea este singura elevă din mediul rural al Olteniei care se poate lăuda cu o astfel de performanţă anul acesta.

Navetistă de mică

Mihaela Elisabeta Dindere, singura elevă din mediul rural al Olteniei care şi-a trecut în cont nota maximă la examenul de Evaluare Naţională, este de fel din Sprâncenata. Pentru că tatăl său este profesor de matematică la şcoala din Dăneasa fata a ales să studieze aici. Deşi a făcut naveta de mică, Mihaela a reuşit să fie un elev model tot timpul. Ambiţia, serioziteatea şi dorinţa de a demonstra că poţi să fii printre cei mai buni şi dacă studiezi în mediul rural au făcut ca fata să se numere printre absolvenţii de gimnaziu care au trecut de Evaluarea Naţională cu nota 10. În plus, mediile de zece, singurele existente în catalog în dreptul Mihaelei, au făcut ca aceasta să aibă media de admitere 10, fapt care i-a permis tinerei să fie admisă fără niciun fel de emoţie la liceul şi specializarea dorită.
Rezultatul deosebit obţinut de Mihaela i-a făcut pe părinţi să se simtă mândri. La fel s-a întâmplat şi cu dascălii care au pregătit-o pe tânără şi profesorii din conducerea unităţii de învăţământ şi chiar membrii comunităţii din care provine.

Subiecte uşoare

Mihaelei nu i s-au părut grele subiectele deşi, dacă ar fi să ne raportăm doar la mediile de 10 obţinute de elevi în acest an, mai mic decât în trecut, situaţia a fost alta.
,,La română a fost surprinzător de uşor iar la matematică se putea obţine uşor nota 8 dacă ai fi învăţat. Cei care au dorrit o notă mai mare au trebuit să gândească. Una peste alta, a fost bine. Dacă la matematică mă aşteptam la nota maximă, la română am avut ceva emoţii pentru că de multe ori am fost depunctată la compunere. Când m văzut notele m-am bucurat enorm. Este greu să vă descriu în cuvinte ce am simţit, evident că m-am bucurat, am ţipat de fericire, am plâns”, ne-a mărturisit Mihaela.

O elevă deosebită

,,Deşi ne aşteptam, am fost extrem de bucuroşi de rezultatul Mihaelei. Practic am fost mândri de ea tot timpul pentru că este un copil deosebit, ascultător, silitor şi foarte ambiţioasă”, a susţinut mama Mihaelei.
,,Pentru această performanţă a muncit foarte mult. Practic nu prea a avut timp liber. După cele şase ore petrecute la şcoală lua o mică pauză de masă, după care se apuca de teme. Nu era nevoie să-i amintim noi de teme, era din proprie iniţiativă. Aşa afost de mică, a învăţat permanent, a abordat şcoala şi obligaţile şcolare cu multă seriozitate şi responsabilitate. Eu ca şi dascăl, mă aşteptam la rezultatul acesta nu doar că mi-l doream. Sunt mândru de Mihaela atât ca tată cât şi ca dascăl”, ni s-a destăinuit Mihai Dindire.
,,Mihaela este o fată conştincioasă, cu multă creativitate şi un vocabular dezvoltat… toate acestea au condus la acest rezultat excepţional, la nota maximă. Pot spune că mă aşteptam la acest lucru, speram să se numere printre cei mai buni copii din ţară pentru că a muncit mult şi merita acest lucru”, a susţinut Georgian Dănescu, profesorul de limba română al tinerei.

Mândria tuturor

Prin rezultatul foarte bun obţinut la Evaluarea Naţională, Mihaela şi-a făcut mândri nu doar părinţii şi profesorii care i-au îndrumat paşii pe tărâmul cunoaşterii, ci şi pe cei din conducerea şcolii şi reprezentanţii comunităţii din care provine.
,,Rezultatul Mihaelei nu poate decât să ne bucure. Este o mândrie pentru şcoala noastră, pentru comunitate în general şi nu putem să nu o felicităm pentru notele obţinute şi să nu-i mulţumim pentru ele. Acest rezultat al Mihaelei este o premiere pentru şcoala noastră. Chiar dacă am mai avut note de 10 obţinute de elevii noştri, este pentru prima dată când un elev obţine media 10 la Evaluarea Naţională”, a susţinut Cristina Rotaru, directorul Şcolii Gimnaziale din Dăneasa.

Îşi caută, încă, drumul în viaţă

Fără emoţii, Mihaela a fost admisă din prima, cum se spune, la Secţia de mate-informatică a Colegiului Naţional ,,Ion Minulescu”. Deocamdată nu s-a gândit ce va face după finalizarea învăţământului preuniversitar. Tot ceea ce îşi doreşte acum este să continue să obţină doar medii de 10 şi să demonstreze că elevii din mediul rural nu sunt cu nimic mai prejos de cei care studiază în şcoli de elită de la oraş şi că în orice liceu ar continua să se pregătească poate face faţă cerinţelor ridicate de statutul liceului ales.

Elevi de excepţie, recompensaţi de minister şi autorităţile locale

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Ştinţei va premia şi anul acesta elevii care au obţinut media 10 la examenelenaţionale. Cei care au trecut cu nota maximă de Bacalaureat vor fi răsplătiţi cu 3.000 lei iar elevii care au obţinut la Evaluare 10 vor primii 1000 lei. Din păcate, la nivelul judeţului Olt, am avut elevi de zece doar la nivelul absolvenţilor de clasa a VIII-a. Cei nouă absovenţi de gimnaziu care au trecut cu 10 examenul şi care vor fi premiaţi zilele viitoare în cadrul unei ceremonii speciale organizate de Inspectoratul Şcolar judeţean sunt: Taisia Maria Coconu, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal; Mihaela Elisabeta Dindere, Şcoala Gimnazială Daneasa; Diana Cristina Dumitru, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina; Irina Cristina Niţă, Şcoala Gimnazială „Constantin Brîncoveanu” Slatina; Andrei Alexandru Podaru, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina; Andrei Lucian Rădulescu, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina; Gabriel Ciprian Stanciu, Şcoală Gimnazială Nr.3 Slatina; Iulia Maria Vîrban, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina şi Maria Cristina Antonescu; Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina.
Pentru a-i stimula pe elevi să-şi treacă în cont cât mai multe rezultate deosebite la concursurile scolare, municipalitatea slătineană continuă să-I premieze şi în acest an. Ce sumă le va oferi Primăria se va decide în cadrul şedinţei Consiliului Local de la finele acestei luni. Anul trecut ambasadorii slătineni ai unităţilor de învăţământ, cei mai performanţi elevi au fost recompensaţi cu câte 600 lei. Din informaţile deţinute de noi, o astfel de decizie intenţionează să ia şi autorităţile locale din Caracal şi Dăneasa pentru cele două eleve care s-au numărat printre absolvenţii care au trecut cu brio de Evaluarea Naţională.