Elevii care au trecut examenele finale cu media 10 vor fi preminați

121

Ministerul Educaţiei va premia cu 3.000 de lei fiecare elev care a obţinut media 10 la sesiunea din vara a examenului de Bacalaureat, respectiv cu 1.000 de lei, fiecare elev de clasa a VIII-a care a obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională.

Cum la Bacalaureat nici un elev din Olt nu a reușit anul acesta să obțină media 10. Cei din clasa a opta au fost mult mai harnici, iar nouă elevi de 10 vor fi premiați pentru rezultatele obținute. Printre aceștia se numără și Mihaela Dindere, elevă a școlii din Dăneasa, aceasta fiind singura elevă de 10 din mediul rural.

Elevii olteni cu media zece la Evaluarea Naţională care vor fi premiați sunt următorii: -Mihaela Elisabeta Dindere, Şcoala Gimnazială Daneasa; Irina Cristina Niţă, Şcoala Gimnazială „Constantin Brîncoveanu” Slatina; Andrei Lucian Rădulescu, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina; Diana Cristina Dumitru, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina; Taisia Maria Coconu, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal; Gabriel Ciprian Stanciu, Şcoală Gimnazială Nr.3 Slatina; Maria Cristina Antonescu; Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina; Andrei Alexandru Podaru, Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina; Iulia Maria Vîrban, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina;

Cei  șapte elevi de 10 vor fi premiați și de municipalitate. Suma pe care o vor primii elevii care au avut lucrări de 10 la Evaluarea Națională se va stabili în cadrul ședinței de Consiliu Local ce va avea loc săptămâna viitoare.

Anul trecut, municipalitatea a premiat pe cei 16 elevi care anul trecut au promovat examenele finale de clasa a VIII a, respectiv a XII a cu media 10  cu o sumă de 600 de lei.

.