Copiii din vecini joacă teatru pentru viața lui Cristi. Invitațiile valorice, în vânzare de astăzi

306

Chiar înainte de a susține examenul de Bacalaureat, Cristian Gheorghe, elev la Colegiul Ion Minulescu Slatina, a aflat o veste cumplită: suferă de tumoră de cavum rinofaringiană, în stadiu terminal. Pentru a-l ajuta să strângă fondurile necesare pentru a lupta cu boala, Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina organizează pe 26 iulie un spectacol caritabil. Biletele au fost puse în vânzare la casieria teatrului slătinean.

Proaspăt absolvent de liceu, Cristian Gheorghe se pregătea să susțină bacalaureatul și să urmeze o facultate. Visul lui s-a năruit atunci când a aflat că mai înainte va trebui să susțină un test mult mai greu, plin de suferință, unul pentru viață. Diagnosticul dur pus de medici- cancer rinofaringian ajuns deja în stadiul IV fără ca adolescentul să aibă vreun simptom care să-l îngrijoreze că ar avea o asemenea boală, a făcut ca băiatul să amâne tot BAC-ul, deși inițial dorea să susțină măcar probele orale, și să se interneze la Fundeni pentru tratament citostatic. Un profesor doctor specialist în boli faciale de la Viena este așteptat în România pentru a-l consulta, acesta fiind cel care va decide dacă se va face o intervenție chirurgicală de extirpare și dacă băiatul va continua tratamentul în țară sau într-o clinică din Viena.
Pentru a-l ajuta să strângă fondurile necesare pentru salvarea vieții, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art împreună cu Dreamers Wonderland Events organizează un spectacol caritabil peste o săptămână, invitațiile valorice fiind puse în vânzare de astăzi. Toți cei care au posibilitatea și doresc să-l susțină pe Cristi în lupta lui pentru viață, sunt așteptați la casieria teatrului slătinean.

Copiii din vecini joacă teatru pentru Cristi

„Încercăm să-l ajutăm pe Cristian prin relațiile pe care le avem cu parteneri din instituțiile culturale din afara țării. Familia ne-a solicitat ajutorul după sesiunea de Bacalaureat, aflând că am mai organizat astfel de evenimente caritabile. Deja s-a stabilit ca un specialist în boli faciale de la o clinică austriacă să vină să-l consulte, în funcție de decizia medicului urmând să se facă intervenția chirurgicală de extirpare a tumorii. Pentru a strânge banii necesari tratamentului, fie el în România sau la Viena, trupa de teatru pentru copii a centrului slătinean -„Copiii din vecini” va susține un spectacol caritabil pe 26 iulie, ora 19.00, la Centrul Cultural. Am recurs la modalitatea de a face invitații valorice, pe baza unei invitații având acces la spectacol două persoane- părinte și copil, pentru că acest spectacol este pentru părinți și copii. Valoarea unei invitații este de 100 de lei. O parte au fost puse de astăzi în vânzare, alta se va adresa unor instituții și societăți. Sperăm să vină cât mai multă lume pentru a-i da lui Cristian o șansă la viață!”, declară George Smarandache, directorul Center Inter Art.
Cristian Gheorghe are o viață înainte, ce poate fi trăită frumos numai dacă depășește acest hop. Are nevoie însă de ajutorul semenilor, lupta cu o asemenea boală fiind destul de costisitoare. Iar spectacolul de teatru al copiilor „din vecini” are nevoie de spectatori. Haideți să arătăm încă o dată că nu suntem indiferenți la suferința unui copil, că putem da din puținul nostru pentru a „cumpăra o viață”! Cristian merită să trăiască, să-l ajutăm!