Mămicile aflate în părculețe slătinene cu copiii sunt terorizate de o femeie. Aceasta le loveşte fără milă şi le bruschează copiii. Același tratament inuman au suferit și alte femei care au fost atacate din senin pe stradă de bătăușă.
Pentru a se avertiza între ele, mamele au postat în ultimul timp mai multe mesaje pe o rețea de socializare. Printre acestea sunt victimele lovite de bătăușă, și dacă e să ne raportăm la cele spuse de către acestea, se pare că, numărul slătinencelor bătute este destul de mare. În vizorul bătăușei sunt femeile din zona Steaua, gară și școala numărul 3. Dacă mamele sunt păruite și lovite cu bestialitate, afectați de cele văzute sunt și copiii. Cei mai mulți de frică refuză să mai meargă în parc.
Cei drept, în urma plângerilor depuse la Poliție de victimele bătăușei, aceasta pentru moment se află internată la secția de psihiatrie de pe strada Drăgănești, dar cu toate acestea slătinencele sunt îngrozite.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Claudia Radu: ”au fost depuse mai multe plângeri în acest sens, iar în acest moment se află în lucru mai multe dosare”.
Bătăușa este cunoscută cu afecțiuni psihice, dar din păcate fără o hotărâre judecătoarească care să o trimită la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu, această face doar o mică “pauză”, de trei zile, din a mai face victime. Șansele ca această femeie să fie internată la psihiatrie pentru o perioadă nedeterminată sunt foarte mici. În primul rând acest lucru îl decide instanța judecătoarească. Potrivit legii, procedura de internare nevoluntară se aplică numai după ce toate încercările de internare voluntară au fost epuizate și în condițiile în care un medic psihiatru abilitat, constatând că persoana suferă de o tulburare psihică, apreciază că din cauza acestei tulburări psihice există pericolul iminent de vătămare pentru sine sau pentru alte persoane, dar și în cazul unei persoane suferind de o tulburare psihică gravă şi a cărei judecată este afectată, neinternarea ar putea antrena o gravă deteriorare a stării sale sau ar împiedica să i se acorde tratamentul adecvat. Internarea nevoluntară se realizează numai în spitale de psihiatrie care au condiţii adecvate pentru îngrijiri de specialitate în condiţii specifice.
O altă șansă pentru bătăușa de mămici care o ține departe de o internare mai lungă este faptul că nu are asigurarea medicală, iar fără această nu poate fi internată la psihiatrie.
Din păcate numărul persoanelor cu afecțiuni psihice care umblă nestingheriți pe străzi este necunoscut. Nimeni nu îi are în evidență, doar polițiștii mai știu de ei în urma plângerilor de agresiune făcute de unii slătineni. Faptul că nu au asigurare medicală, sau sunt oameni ai străzii face imposibilă monitorizarea persoanelor cu afecțiuni psihice. Iar acest lucru îi obligă pe slătineni să fie precauți, iar din păcate, ultimele întâmplări i-au speriat și pe cei mici.
Daca presupunind ca eu o prind cind da in sotie cind se afla cu nepoata in parc ce mi-se intinpla daca eu o paruiesc putin mai tare .Pe mine ma luati sau ma amendati .Nu?Fereasca dumnezeu sa -mi loveasca sotia cind este cu nepoata in brate sau in carut.