Ministrul Justiției ia măsuri drastice în urma revoltelor din închisori

137

Ministrul Justiției, Raluca Prună, și-a atins un obiectiv mai vechi și l-a îndepărtat din funcție pe directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan. Oficial, acesta și-a depus dosarul de pensionare, decizie grăbită de criza prelungită a grevelor din penitenciare.

Ne aducem aminte că la începutul mandatului de ministru, Raluca Prună a cerut public demisia lui Bejan, însă acesta a refuzat. Ulterior, ministrul Justiției a recunoscut că s-ar fi înșelat, dar relația dintre cei doi era una mai mult decât tensionată, lucru observabil la fiecare ieșire publică.

În urma deciziei lui Bejan de a se pensiona, ministrul Justiției a anunțat că directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor din va fi Marius Vulpe, actualul director al penitenciarului din Iași. Acesta este chiar penitenciarul unde a început revolta deținuților.

De asemenea, Raluca Prună a mai precizat că la începutul săptămânii viitoare va fi demarată consultarea publică pe tema reglementării situației din penitenciare.