Ministerul a amânat concursurile pentru șefia IȘJ Olt și CCD Olt

399

Ieri după-amiază, Ministerul Educației a amânat concursul abia anunțat pentru cele două posturi de inspector școlar general ajdunct la Inspectoratul Școlar Județean Olt și de director al Casei Corpului Didactic.

Bucuria celor care se și vedeau posibili înlocuitori ai nou-numiților pe funcțiile de conducere ale IȘJ Olt și CCD Olt a fost de scurtă durată. Nici nu a fost anunțată bine scoaterea la concurs a celor două posturi de inspector școlar general adjunct și director CCD, că ministerul a și revenit asupra anunțului. Printr-o notă sosită ieri după-amiază la IȘJ Olt, ministerul de resort anunță amânarea concursului programat pentru perioada 18 iulie- 1 august înscrierea și 16-19 august examenul, până la o dată ce va fi comunicată ulterior. Cel mai probabil, după alegerile parlamentare.
Posturile sunt ocupate începând cu data de 22 iunie de către Victor Iacobescu și Carolina Guraliuc- adjuncții generalului și Marius Bălașa- director CCD. Cele 3 posturi au mai fost scoase la concurs pe 2 iunie, înscriindu-se foştii ocupanţi Steluţa Dan şi Liviu Culcescu, iar pentru conducerea CCD Alexandru Bâscoveanu, directorul Şcolii Poboran Slatina. Niciunul nu s-a prezentat la concurs.

“Probabil că mă voi înscrie”

Inspectorul școlar general adjunct Iacobescu ia în calcul posibilitatea de a se înscrie la concurs și a continua activitatea începută la șefia învățământului oltean de circa o lună de zile. “Probabil mă voi înscrie, vom vedea. Nu-mi fac un scop din a avea o funcție, eu sunt profesor până la urmă. Dacă n-aș mai fi în inspectorat, bucuria copiilor ar fi mai mare. Această funcție reprezintă o experiență de viață, nu un scop pentru mine, sensul meu este lângă copii, la școală!”, ne-a declarat Victor Iacobescu.