Oltul, din nou sub cod galben de caniculă

150

Astăzi este o altă zi de foc pentru olteni. ANM a emis o atenționare de cod galben, în Olt fiind anunțate temperaturi de peste 36 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată, caniculă, disconfort termic, pentru intervalul 14 iulie, ora 9.00 – 15 iulie, ora 8.00. Printre județele vizate este și Oltul, unde sunt anunțate temperaturi maxime ce vor depăşi frecvent 35 – 36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.
Pentru a veni în sprijinul celor care sunt nevoiți să iasă din casă, la nivelul județului Olt, potrivit Planului elaborat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, funcționează 20 de puncte de prim-ajutor și distribuire a apei potabile în toate localitățile urbane. Astfel, la Slatina puncte de prim ajutor și distribuire a apei potabile sunt la Fântâna Speranței, zona Zahana, sediile ISU, Prefectura Olt și CJ Olt, apa potabilă fiind distribuită în toate sediile, instituțiile și structurile subordonate primăriei, iar asistența medicală fiind asigurată de către personalul cabinetelor medicale școlare. La Caracal, puncte de prim-ajutor sunt la Administrația Piețelor și Parcul Constantin Poroineanu, la Corabia la Biroul oficieri căsătorii, la Balș în 6 farmacii orășenești, la Scornicești la sala de sport a orașului, la Drăgănești la sediul primăriei, la Piatra Olt la centrul de permanență Piatra Sat și la sediul primăriei, iar la Potcoava la centrul de permanență și la sediul primăriei.