Noii consilieri locali ”moștenesc” gadgeturile foștilor

77

Încă de acum patru ani consilierii locali Slatina au abandonat pixurile și foile și au trecut la tablete. Cei care nu au mai prins un scaun de consilier în noua echipă au înapoiat tabletele primite în urmă cu patru ani.

Acestea vor intra în viitorul apropiat în posesia noilor “stăpâni”. Nu știm cât de utile le-au fost foștilor consilieri, dar nici cât de utilizate vor fi de actualii, cert este că, aceste gadgeturi au costat în jur de 10.000 de lei. Conducerea de atunci a primărie a motivat această achiziție ca fiind o economie substanțială pentru instituție. Dat fiind că, pe hârtie, imprimantă, xerox, pixuri și altele se cheltuia în medie până la 50.000 de lei pe an.

 Dacă foștii consilieri au primit tabletele noi, în țiplă, dezavantajul actualilor, autoritățile nu înnoiesc “arsenalu” de gadgeturi.  Dar dacă este să analizăm anumite discuții purtate în ședință de foștii consilierii, precum: ” nu am primit proiectele”, “nu cunoaștem acest proiect”, “nu ne-a fost adus la cunoștință”, probleme la care au primit răspunsuri ca: ” a fost transmis pe e-mail”, ne duc cu gândul că aceste tablete nu au fost folosite, sau, mai rău, foștii consilieri în cauză nu prea treceau pe la ședințele comisiilor de specialitate. Deci, bani aruncați pe fereastră pentru tabletele unor persoane care nu se implicau în ceea ce erau plătiți să facă.

Achiziționarea tabletelor a fost o bucurie, cei drept la început pentru consilierii mai tineri, pe când cei mai experimentați au cerut să primească proiectele și în formă tipărită. Să sperăm că noii consilieri știu și le vor utiliza în tocmai scopului pentru care au fost achiziționate.