Greva funcționarilor afectează salariile

64

Ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, a anunțat că salariile funcționarilor publici nu vor crește până la anul. Reacția lui Pâslaru vine după ce peste 30.000 de angajați din primării și Consilii Județene au declanșat greva și amenință că vor intra în grevă generală de săptămâna viitoare.

Ministrul Pâslaru a explicat că vechiul proiect și propunerile sindicaliștilor nu sunt sustenabile, iar statul nu are bani pentru a satisface toate revendicările salariaților din administrație.

”Este vorba de o lege care ar putea să înceapă să fie aplicată începând cu anul viitor și ca orizont de timp ar trebui să meargă până în 2020-2025”, a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, marți, la Antena 3.

Întrebat de ce durează așa de mult timp, ministrul a explicat că ”actul normativ care există avea un impact bugetar care nu e sustenabil”.

Peste 30.000 de angajaţi din administraţia publică locală din toată ţara au intrat în grevă, în Bucureşti fiind în desfăşurare un protest în faţa Primăriei Capitalei, la care participă angajaţi ai primăriei generale şi cei ai direcţiilor de taxe şi impozite din sectoarele 3 şi 4.