Două grădinițe din Caracal, în cursa Patrula de reciclare a țării

189

GPN 3 și GPP 4 sunt cele două unități de învățământ din județul Olt ce participă la faza națională a concursului „Patrula de reciclare”.

16 unități școlare din județul Olt,16 profesori coordonatori și 347 de elevi din aceste unități au participat anul acesta școlar la programul de educație de mediu – colectare de deșeuri, demonstrând că au grijă ca lumea în care trăiesc să fie mai curată, că respectă mediul înconjurător și știu să gestioneze responsabil deșeurile electrice și nu numai. Organizatorul programului educaţional de protecţie a mediului “Patrula de Reciclare” este Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec. Programul este adresat tuturor unităților de învăţământ preşcolar, şcolar şi liceal din România. Câștigătorii de anul acesta sunt două grădinițe din Caracal- GPN nr.3, coordonator Mariana Ruja, care a fost desemnată Cea mai activă patrulă, premiu câștigat și anul trecut, și GPP 4, coordonator Maria Epure- Patrula care a colectat cea mai mare cantitate de baterii.
Concursul a început pe 16 noiembrie 2015, până pe 15 mai copiii, sub îndrumarea profesorului coordonator, punând în practică activități educative, de informare, de creație pentru a-și informa comunitatea despre cât de important este să colecteze selectiv deșeuri de echipamente electrice și electronice- DEEE și pentru a încuraja obiceiul de colectare a acestora. Au intrat în procesul de jurizare pentru toate categoriile de premii numai Patrulele școlare care au colectat minimum 4 kg DEEE/agent înscris, în incinta unității de învățământ.
Cele două câștigătoare ale Oltului continuă concursul, intrând în cursa pentru desemnarea câștigătorului la nivel național, ediția încheindu-se pe 31 august. Suporterii Patrulei continuă colectarea de deșeuri în contul patrulelor locale. Câștigătorii naționali se vor anunța pe 8 septembrie. În evaluarea pentru premiile naționale vor fi luate în considerare exclusiv județele unde s-a colectat o cantitate de cel puțin 50 g DEEE/locuitor, în urma activității Patrulei locale, în perioada septembrie 2015 – august 2016. Mai avem puțin până la finalizarea concursului, așa că haideți, cu toții, să dăm o mână de ajutor echipelor locale să fie cele mai active din țară, colectând deșeuri de echipamente electrice și electronice!