Un nou dosar de evaziune fiscală pentru Clanul Brătianu

398

Clanul Bătianu din Drăgășani a reintrat în vizorul polițiștilor olteni. De data aceasta, Bedu Brătianu, membru al clanului cu același nume  este cercetat de poliţişti pentru că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni fictive. Astfel că, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 200.000 lei.

Poliţiştii   Serviciului   de   Investigare   a   Criminalităţii   Economice,   sub   coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au instrumentat un dosar în care Bedu Brătianu este cercetat pentru evaziune fiscală.

“În fapt, acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, din județul Olt, având ca  obiect principal de activitate producţia de diluanţi şi uleiuri minerale. În perioada 2009 – 2010, ar fi înregistrat achiziţii nereale, în valoare de 442.085 lei, de la o alta societate controlată de acesta. Au mai fost efectuate şi livrări fictive intracomunitare, către o societate din Bulgaria, în valoare de 382.800 lei, fără TVA”, se arată în comunicatul IPJ Olt.

 În aceasta se precizeză că prin   înregistrarea   în   evidenţa   contabilă   a   societăţii   de   achiziţii   nereale   şi   livrări intracomunitare fictive, Bedu Brătianu a urmărit eludarea prevederilor legale şi neplata taxei pe valoarea adăugată şi a impozitului pe profit datorat, iar prejudiciul produs bugetului de stat fiind de 218.830 lei.

În cursul zilei de ieri, membrul clanului Brătianu fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă fiind dispusă luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Membrii  Clanului Brătianu mai sunt judecați într-un alt dosar, tot de evaziune fiscală, aflat  pe rolul Tribunalului Olt,