Hăul de lângă Primărie

220

La câțiva pași de sediul Primăriei Slatina, pe Lipscani, se deschide hăul. O groapă imensă, chiar lângă trotuar, „face cu ochiul” autorităților care se fac că n-o văd.

În noiembrie anul trecut, un tânăr de 22 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut cu bicicleta într-o groapă neacoperită de pe un trotuar din Balș. Tragedia s-ar putea repeta oricând și în Slatina unde, nu departe de ochii autorităților municipale, dar departe de vederea lor, se cască o groapă fix lângă trotuar. Noroc că strada Lipscani nu mai este ce-a fost, iar circulația în zonă se face doar ziua și doar de către cei care au treabă la avocați sau primărie.
Groapa destul de mare încât să încapă de-odată nu unul, ci doi oameni, se cască lângă trotuar, într-un spațiu invadat de bălării, chiar la colțul străzii spre primărie, despărțită de sediul administrației locale doar de un cabinet avocățesc. Groapa reprezintă un pericol pentru cei amețiți de caniculă sau neatenți. Sperăm ca autoritățile să aibă acum ochi pentru acest pericol și să acopere hăul.