Slujitor al Domnului, în ajutorul suferinzilor

174
Foto: episcopiaslatinei.ro

Un preot din Caracal organizează o campanie de într-ajutorare a bolnavilor secțiilor Pediatrie și Oncologie ale spitalului din municipiu, pe durata verii.

Un exemplu pentru mulți purtători de sutană, preotul Ion Doru Iagăru din Caracal este un demn slujitor al Domnului și un continuator de cinste al lucrării caritative a Sfântului Vasile cel Mare, vestit pentru întemeierea și organizarea mai multor instituții sociale. Cum principiul creştin este dragostea, se spune că numai un creştin trăitor conform moralei divine poate deveni un autentic asistent social. Un asemenea creștin realizează o lucrare sfântă în capitala Romanațiului, aducând un strop de bucurie în sufletele suferinzilor și credința că slujitorii Domnului le sunt aproape nu numai prin rugăciuni. O acțiune filantropică demnă de laudă, care nu se află la prima realizare.
În fiecare săptămână, la bisericuţa de lemn a Spitalului din Municipiul Caracal au loc activităţi inedite. Una dintre acestea a demarat recent și va dura pe toată perioada verii. Părintele Iagăru, ajutat de copii și adulți voluntari, a demarat campania “Fii şi tu prietenul copiilor aflaţi în suferinţă”, desfășurată în cadrul Spitalului Municipal Caracal. Copiii din secţiile de Pediatrie şi Oncologie, dar şi bătrâni internaţi în Centrul de Asistenţă Medico-Socială Caracal primesc, după slujba Vecerniei, apă plată şi minerală în fiecare săptămână, dar şi jucării pentru cei mici şi iconiţe sfinţite pentru părinţi.
Aceasta nu este prima acțiune de acest gen în cadrul unității medicale, anul trecut, părintele Iagăru, ajutat de stareța Mănăstirii Brâncoveni, Măicuța Eufrosina, a donat secției Pediatrie un aparat de aer condiționat.