Dacian Cioloș – tot ce e mai bine pentru dezvoltarea țării

52

Premierul Dacian Cioloș a declarat că ”Proiectul de țară”, care este lansat de Guvern și sprijinit de președintele Klaus Iohannis, trebuie să beneficieze de consens politic, care să nu țină cont de ciclurile electorale și să contureze dezvoltarea României pe termen mediu și lung.

”Realitatea ultimelor zile mi-a întărit convingerea că trebuie să avem o viziune proprie de dezvoltate. Deciziile majore de dezvoltare au fost luate mai mult sau mai puțin la presiunea organismelor internaționale. Ne dorim un proeict care să vină cu o viziune de dezvoltare pe termen mediu și lung, dar care să poată fi puse în aplicare chiar de astăzi.

După o perioadă de pregătire, Guvernul intră într-o nouă etapă și anume prezentarea de rezultate. Proiectul pe care îl prezentăm astăzi vine cu energii de dezvoltare.

Între timp a apărut un nou element și anume Brexit, iar în perioada următoare vom avea parte de ieșirea Marii Britanii din UE și o reconstrucție europeană.

Condiția preliminară pentru a lua parte la procesul de reconstrucție europeană care va urma, este foarte important să știm ce vrem de la noi înșine. Trebuie să știm să ne asumăm la noi acasă, pentru a putea deveni actori principali în acest joc al dezvoltării europene. (…)

Ne dorim un document final care să reflecte dorința și voința românilor pe termen lung. Avem nevoie de un consens politic, în așa fel încât acest proiect să nu țină cont de ciclurile electorale”, a spus Dacian Cioloș.