Hans Klemm clarifică neînțelegerile

78

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, declară că este în interesul parteneriatului strategic dintre ţara sa şi România să facă anumite observaţii, în mod public, despre sistemul judiciar românesc sau Parlament, răspunzând astfel criticilor venite de la anumiţi politicieni.

Diplomatul american a explicat de ce el şi şi instituţia pe care o reprezintă au reacţionat prin intervenţii publice pentru a vorbi despre anumite aspecte ce ţin de sistemul judiciar sau de activitatea Parlamentului.

„Eu cred, Guvernul SUA crede, pentru că vorbesc în numele Guvernului SUA, nu al meu, că este în interesul SUA şi al parteneriatului nostru strategic să fac anumite observaţii în mod public. Asta e datoria mea în calitate de ambasador al SUA în România“, a spus Klemm într-un interviu acordat TVR, citat de adevărul.ro, după ce a fost întrebat ce crede despre faptul că unii politicieni români, precum Traian Băsescu şi Călin Popescu-Tăriceanu, nu sunt foarte mulţumiţi de interesul său faţă de sistemul judiciar şi de activitatea Parlamentului.