Școala de Grefieri, la mare căutare printre olteni

268

Nu mai puțin de 66 de olteni au dat concurs pentru un post de grefier cu studii superioare, 46 reușind să obțină medii de admitere, 7 în primii 130- limita numărului de locuri vacantate în acest an.

Anul școlar 2016, deschis luna aceasta la Școala Națională de Grefieri, a fost unul cu concurență printre olteni. Printre cei 1186 de candidați din toată țara care au dat admitere s-au numărat și 66 de olteni. Dintre aceștia, 46 au reușit să obțină medii peste 6.00 necesare admiterii și note peste 5.00 la probele scrise la procedură penală, procedură civilă și organizare judiciară. Doar 7 s-au clasat în primii 130- limita locurilor alocate sesiunii din acest. Cele mai bune rezultate au fost obținute de Lia Florina Grigore- 9.27 și Cornelia Olivia Badea- 9.22.
Școala Națională de Grefieri durează 6 luni, concursul fiind organizat la nivel național începând din februarie, proba scrisă fiind susținută pe 24 aprilie. Anul acesta au fost alocate 130 de locuri de grefier cu studii superioare, din care 100 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instanțele judecătorești, sub rezerva finanțării și/sau a suplimentării, iar 30 alocate pentru ocuparea posturilor vacante la parchete.