Oltul mai are nevoie de 8 procurori și un judecător

171

Cu un grad de ocupare total de 79,49%, parchetele oltene caută procurori, fiind vacantate 8 posturi. Cel mai mare deficit este înregistrat la Slatina și Caracal, unde gradul de ocupare este de 66,67%. Și Tribunalul Olt caută judecător pentru funcția de președinte al Secției penale.

Cu o medie pe procuror de 146 de dosare soluţionate anul trecut, anchetatorii olteni se situează pe primul loc în Oltenia, în clasamentul întocmit de Parcghetul General. Fiecare procuror oltean a soluționat un dosar la două zile, performanță reușită în condițiile unui deficit de personal.
Potrivit unei situații realizată de Consiliul Superior al Magistraturii privind posturile de procuror vacante la 1 iunie, situație ce cuprinde toate măsurile dispuse de Secția pentru procurori și plenul CSM pentru perioada 1 iunie- 1 iulie 2016, Oltul ar mai avea nevoie de 8 procurori, în condițiile în care din cele 39 de posturi prevăzute sunt ocupate doar 31, gradul de ocupare fiind de 79,49%.
Cel mai scăzut grad de ocupare este înregistrat la Parchetele Slatina și Caracal- 66,67%, la Slatina fiind vacantate 4 posturi de execuție, iar la Caracal unul de conducere și unul de execuție. Parchetul Corabia înregistrează un grad de ocupare de 75%, fiind vacantat un post de conducere. Și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt se caută un procuror în funcție de execuție, gradul de ocupare fiind de 92,31%. Balșul stă cel mai bine, cu o schemă completă de 4 procurori.
Și Tribunalul Olt mai are nevoie de o persoană pentru schema completă de 27 de judecători. Potrivit situației realizate pe 8 iunie de către CSM, la instanța olteană este vacant un post de conducere pentru funcția de președinte Secție penală, ocupată prin delegație de către judecătorul Doina Gabriela Zăvălași.