Doi bucureșteni patroni în Slatina, cercetați pentru evaziune

184

Doi bucureșteni, administratori ai unei societăți comerciale din Slatina, sunt cercetați de poliţişti pentru că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni fictive, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 4.000.000 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au instrumentat un dosar, în care doi bărbați, din municipiul București, sunt cercetați pentru evaziune fiscală.

“În fapt, aceștia sunt bănuiți că, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, din municipiul Slatina, având ca obiect principal de activitate comercializarea materialor de construcții, în perioada 2010 – 2011, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale de aprovizionare cu materiale de construcţii, de la mai multe firme fantomă din ţară, beneficiind astfel de numeroase prestări servicii de la diverse societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a celor doi este de 4.266.560 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit”, precizează IPJ Olt.

Cei doi au fost prezentați ieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Magistrații i-au plasat sub control judiciar.