Românii din Marea Britanie nu își vor pierde locurile de muncă după Brexit

69

Situația de la Brexit nu i-a rămas indiferentă președintelui României, acesta a făcut asigurări că românii care lucrează în Regat nu își vor pierde locul de muncă.

Klaus Iohannis a anunțat că românii din Marea Britanie vor putea munci în continuare în Regat, chiar şi după referendumul de ieşire din UE. Şeful statului a primit asigurări în acest sens de la premierul britanic David Cameron, la summitul UE de la Bruxelles, și i-a liniștit pe toți  românii speriați că și-ar putea pierde locul de muncă și vor fi nevoiți să se întoarcă acasă.

„Pentru noi, sunt foarte multe mize și suntem hotărâți să ne negociem poziția foarte bine. În primul rând, sigur, poziția românilor care lucrează și trăiesc în Marea Britanie. Și, apropo, am primit asigurări de la premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească și și-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo. Este, din păcate, foarte clar că nimeni nu a avut un plan B. Acest lucru ne arată că toți s-au așteptat să se voteze pentru Remain și au fost surprinși de rezultat. Chiar premierul Cameron ne-a confirmat că tabăra Leave nu are niciun plan concret”, a declarat Iohannis.