Noul primar din Valea Mare, sub control judiciar

340
Daniel Iacu, noul primar de la Valea Mare a scăpat de arestul la domiciliu

Curtea de Apel Bucuresti a admis astazi recursul lui Daniel Iancu, noul edil al comunei Valea Mare, de ridicare a arestului reventiv si a dispus cercetarea sa sub control judiciar. Aceeasi masura a fost dispusa de magistratii bucuresteni si în cazul afaceristului Mircea Ungureanu, aflat în arest preventiv, acuzat si el în acelasi dosar. Decizia este definitiva.

Cei doi au fost re?inu?i la mijlocul acestei luni, alaturi de alte 8 persoane, în urma unor perchezitii efectuate de politistii bucuresteni în mai multe locatii din Olt dar si din alte judete din tara. Cu totii sunt acuzati de savârsirea mai multor infractiuni, într-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani în domeniul constructiilor, al serviciilor de paza şi consultanţă.

Ungureanu şi Iancu sunt acuza?i ca ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de lei bugetului de stat. Procurorii sustin ca acestia ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la baza înregistrarea în documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive în domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si  consultanta. Astfel s-a  urmarit sustragerea de la îndeplinirea obligatiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile si deducerea frauduloasa a taxei pe valoare adaugata.