Dacian Cioloș vorbește despre efectele Brexit-ului în România

76

Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, într-un interviu la Radio România Actualități, că România trebuie în primul rând să-și definească prioritățile interne și apoi să se gândească la statutul de membru al Uniunii Europene.

„Înainte de toate, România are nevoie de a-și defini prioritățile interne. În condițiile în care România este membră a Uniunii Europene, să vedem cum aceste priorități pot fi extrapolate la nivelul UE”, a declarat Dacian Cioloș la RRA.

Rezultatul referendumului de vineri poate să însemne foarte mult pentru România, este de părere Dacian Cioloș.

„Nu putem trăi mai bine în afara Uniunii Europene. Cred că și britanicii se vor convinge. Într-o lume multipolară, cu cât ești mai singur, cu atât ești mai slab”, a mai spus acesta.

În ceea ce privește impactul Brexitului asupra României, Dacian Cioloș a declarat că„nu ne așteptăm la un impact economic semnificativ pe termen scurt în urma referendumului din Marea Britanie”. În schimb, „Brexit-ul va avea un impact si asupra bugetului UE”.

De asemenea, prim ministrul, Dacian Cioloș, a dat asigurări că românii care trăiesc în Marea Britanie nu vor avea de suferit în următorii doi ani.

În ceea ce privește investițiile britanice în sistemul bancar românesc, Dacian Cioloș a subliniat că „pentru România, Marea Britanie nu este unul dintre partenerii consistenți în domeniul economic”.