Șeful Poliției Rutiere Olt, cercetat pentru avere nejustificată

6113

Aproape un miliard de lei vechi reprezintă averea dobândită de șeful Poliției Rutiere Olt pe care nu o poate justifica prin veniturile realizate. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova.

Cimisarul șef Ilie Roșu, șeful poliției Rutiere Olt, se numără printre cei patru funcționari publici aflați pe lista publicată astăzi de către Agenția Națională de Integritate, în cazul cărora s-a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate. Diferențele sunt pentru perioada august 2002- octombrie 2005.
„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 93.120,44 Lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 24 august 2002 – 13 octombrie 2005 de către ROŞU ILIE, Comisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada 24 august 2002 – 13 octombrie 2005, de către ROŞU ILIE„, se arată în comunicatul ANI.
Potrivit ANI, Roșu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.