Dragnea bate în retragere

134

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat miercuri că el a decis amânarea dezbaterii şi votării Legii avocaturii în plenul Camerei Deputaţilor, pe motiv că „trebuie o analiză mai serioasă pe acest subiect”.

„Eu am decis asta, pentru că eu zic că trebuie o analiză mai serioasă pe acest subiect. Trebuie să ne uităm mai bine pe ea, să vedem dacă e oportună sau nu şi dacă e bună în forma care a ieşit din comisie. Orice act normativ în domeniul ăsta cred că trebuie să fie analizat foarte bine, întrebate toate părţile care sunt interesate – societatea civilă, sistemul de justiţie, alţi specialişti, pentru că este o lege care a născut foarte multe discuţii, foarte multe păreri pro şi contra. Şi eu zic că nu strică nimănui dacă mai aşteaptă”, a declarat Dragnea la sediul central al PSD.

Printre modificările propuse în Legea avocaturii se numără introducerea de onorarii minimale pentru avocaţi, angajarea răspunderii disciplinare a avocatului şi protejarea celor care nu denunţă anumite fapte pe care le află în exercitarea profesiei, dar şi prevederi referitoare la efectuarea percheziţiei sediului profesional al avocatului. Proiectul de lege cu aceste modificări s-a aflat miercuri pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, conform Agerpres.