Percheziții în Olt, la persoane bănuite de infracțiuni economice

344

Astăzi, 21 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt‚ cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Olt, au efectuat 5 percheziții la locuințele mai multor persoane și la sediile unor societăți bănuite de infracțiuni economice.

Ca urmare a perchezițiilor, au fost puse în executare 21 de mandate de aducere, persoanele vizate fiind aduse la sediul I.P.J. Olt pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

În fapt, în perioada 2008-2011, unul dintre persoanele bănuite ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu lingouri de aluminiu.

La activitatea infracțională ar fi aderat mai multe persoane, administratori ai unor societăți comerciale cu un comportament de tip fantoma, în sensul că nu funcționau la sediul social declarat și aveau un comportament fiscal necorespunzător.

Prin activitatea ilicită, membrii grupării ar fi creat un prejudiciu total bugetului de stat de peste 20.000.000 de lei, respectiv 7.729.052 de lei, prin evaziune fiscală și 12.600.000 de lei prin spălare de bani.