Tabere gratuite pentru elevii săraci ai Oltului

287

Elevii proveniți din familii sărace pot merge în tabere sociale, organizate gratuit prin Direcțiile pentru Sport și Tineret.

Elevii ai căror familii nu-și permit să-i trimită în vacanța de vară în excursii sau tabere au șansa de a se înscrie în programul taberelor sociale organizate de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin direcțiile județene pentru sport și tineret.
,,Județului Olt i-au fost alocate 48 de locuri gratuite pentru taberele sociale pe perioada vacanței de vară 2016. Beneficiarii sunt elevi proveniți din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie. O altă condiție este media l0 la purtare sau calificativul Foarte Bine”, declară inspectorul școlar pentru învățământ primar Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Olt.
Școlile centralizează dosarele de participare pentru elevi. În situația în care numărul elevilor care pot participa la aceste tabere este mai mare decât numărul locurilor aprobate, elevii vor fi selectați având la bază următoarele criterii: mediile generale din ultimul an școlar încheiat, performanțele sportive și performanțele artistice. Locațiile în care se vor desfășura taberele sociale vor fi centrele de agrement și bazele turistice aflate în administrarea Ministerului prin Direcții. Cazarea se va face în mod obligatoriu în camere cu maxim 6 locuri.
Se va deconta transportul prin CFR – clasa a II-a, cu microbuze sau autobuze, atât pentru elevii beneficiari, cât și pentru cadrele didactice însoțitoare.