Primarul din Valea Mare, reținut pentru spălare de bani și evaziune

5335

UPDATE Magistraţii Tribunalului Bucureşti a admis în parte cererile procurorilor de arestare preventivă a omului de afaceri Mircea Ungureanu şi a noului primar de la Valea Mare.Daniel Iancu. Judecătorii au hotărât ca afaceristul să petreacă după gratii 29 de zile în timp ce Daniel Iancu va petrece perioada următoare în arest la domiciliu.

Noul edil ales al comunei Valea Mare, Daniel Iancu, a fost reținut ieri, împreună cu doi oameni de afaceri olteni, în urma unor percheziții, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Noul primar ales al comunei Valea Mare și/ar putea depune jurământul după gratii. El a fost săltat ieri în urma unor percheziții efctuate de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, și condus la audieri alături de alte 38 de persoane din 5 județe, printre care 21 din judeţul Olt, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 4. Printre cei 21 de olteni audiați s-au numărat edilul Iancu George Daniel, dar și oamenii de afaceri Mircea Ungureanu și Petre Valeriu Țițirigă. Primarul și Ungureanu și-au petrecut noaptea în arest, primind ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, astăzi fiind prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
La acțiunea de ieri au fost efectuate 40 de percheziții domiciliare în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea şi Ilfov, în județul nostru fiind efectuate 19 în Slatina, una la Valea Mare și una la Piatra/Olt, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă.
“Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanță, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 20.000.000 de lei.

1 COMENTARIU

  1. Primarul din Redea cand va fi retinut din aceleasi motive? Dna, DIICOT ce faceti? Bala de 20 ani fura ca-n codru si nimeni nul vede. De ce? Are protectie de la Stanescu, Ciocan, Dragnea, ? El zice ca il protejeaza unchiu Vacaroiu. Da pina cand?

Comments are closed.