Slatina a rămas fără primar

727

Slatina a rămas fără conducere administrativă, după ce primarul interimar Emil Popa și-a depus demisia. Cum consiliul local este puțin probabil să se mai întrunească pentru a delega atribuțiile de primar vicelui Bircea, iar noul consiliu nu a depus jurământul, rămâne de văzut cine va semna în locul primarului până la investirea edilului ales Emil Moț.

Viceprimarul Emil Popa, cu atribuții de primar interimar, și-a depus astăzi demisia, lăsând Slatina fără edil. Gestul vine la puțin timp după ce noul primar Emil Moț a anunțat că nu-l va mai susține pentru funcția de viceprimar în noul mandat, supărat că actuala conducere – vicele Popa – vicele Bircea și administratorul public Cismaru- a autorizat construirea a două spații comerciale lângă Fântâna Speranței și în fața fostului magazin Oltul, stricând aspectul arhitectural al urbei.
Până la depunerea jurământului de către Emil Moț, municipiul rămâne astfel fără edil. Potrivit legii, împuternicirea pentru preluarea atribuțiilor de primar de către viceprimar se dă de către Consiliul Local, care nu se mai poate întruni. Până la depunerea jurământului și convocarea noului Consiliu Local, rămâne de văzut cine va conduce urbea.
Trebuie precizat că, tot astăzi, edilul ales Moț a cerut și demisia actualului city-manager, Cristian Cismaru, pe care nu-l va putea demite întrucât acesta are contract până la finele anului.

Emil Popa deținea funcţia de primar interimar al Slatinei din iunie 2015. El și/a anunțat demisia nu numai din funcția de viceprimar, ci și din cea de consilier local. Mai mult, acesta și-a anunțat și intenția de a renunța la mandatul de consilier local 2016- 2020 ridicat recent, fiind ales pe listele PSD. Gestul său va fi motivat mâine, în cadrul unei conferințe de presă.