Spitalele sunt controlate la sânge în căutatea produselor Hexi Pharma

193

Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, a afirmat într-o conferinţă de presă că în urma informaţiilor apărute în mass-media privind faptul că în spitalele din România s-ar utiliza în continuare produsele HexiPharma a fost demarat un control în mai multe unităţi medicale din ţară şi Bucureşti.

Astfel, la Arad, în două secţii s-au găsit produse HexiPharma desigilate, dar nefolosite. „Aceste produse au fost retrase”, a spus Laurenţiu Colintineanu.

De asemenea, la Craiova, Spitalul Judeţean de Urgenţă folosea produse HexiPharma, însă fiind vorba de un spital mare, cu acoperire regională, a fost mai dificil să se găsească o companie care să deţină un stoc mare de produse. „S-a semnat un contract, în final, iar produsele HexiPharma nu mai sunt utilizate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, potrivit Realitatea Tv.

Legea de controalele efectuate în Bucureşti, Laurenţiu Colintineanu a precizat că acestea sunt în desfăşurare şi că în 13 spitale, inclusiv cele de urgenţă, nu s-a constat folosirea acestor produse.

La Spitalul Județean de Urgență Suceava, controlul a arătat că flaconul care apărea pe o înregistrare video conținea, în fapt, produsul ANIOSYME DD1. Pentru că produsul fusese cumpărat (nu și produs) de la Hexi Pharma, logo-ul companiei se găsea pe flacon.

În data de 12 mai, Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea utilizării produselor Hexi Pharma.