Oltul sub cod portocaliu de inundații

210
foto: arhivă

Institutul Național de Hidrologie a emis astăzi o avertizare cod portocaliu pe afluenții râului Olt. Meteorologii  preconizează creșteri de debite și niveluri pe toate cursurile de apă din județ. Avertizarea este valabilă în intervalul 13 iunie, ora 18.00-14 iunie, ora 14.00.

Fenomenele vizate de meteorologi pentru zona noastră sunt multiple, de la scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie, la viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, dar şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Avertizarea a fost transmisă de către ISU Olt tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ. De asemnea, a fost dispusă măsura asigurării permanenței, cu personal specializat, la sediile tuturor primăriilor din județ, și activarea Grupei Operative Județene, la sediul ISU Olt. Aceasta are în componență reprezentanți ai instituției gazdă, Prefecturii Olt, Inspectoratului județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt.