Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare

171

Tribunalul București a decis astăzi ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova. Decizia nu este una definitivă, nu se aplică momentan, DNA făcând recurs imediat după aflarea sentinței.

La fel au procedat și cei doi condamnați; Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. Sandu și Dragomir nu vor putea părăsi teritoriul României decât cu acordul unei instanțe pentru o perioadă de probațiune de doi ani. Instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro.

Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF. Ca să ne formăm o idee, 14.813.000 euro au fost veniturile FRF în 2015. Totuși, forul a avut cheltuieli de 15,297 milioane de euro, deci un deficit de peste 400.000 de euro. Practic, dacă instanța menține decizia, instituția care conduce fotbalul românesc este, aproape sigur, în faliment;Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.