Elena Udrea, atac dur la adresa lui Cătălin Tolontan

203

Deputatul Elena Udrea reacționează, joi, pe pagina de Facebook, în urma unui material publicat de Cătălin Tolontan, pe blog, în care vorbește despre dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

Tolontan susține că fostul ministru al Dezvoltării și Ion Ariton au dat din banii publici pentru promovarea frunzei la Gala Bute cât a dat Pro TV pe Campionatul European de fotbal.

Acesta este un comentariu la un articol al domnului Tolontan, pe care am incercat sa il pun pe pagina dansului, dar site-ul nu-mi permite. Asa ca il postez aici, fiind important sa existe si punctul meu de vedere la un subiect care ma priveste si pare de interes si pentru altii.

Avand toata increderea ca dvs. nu sunteti dintre cei care scriu la comanda si ca nu incercati, cu acest text, sa agitati opinia publica pe ideea ca „dezincriminarea abuzului o scapa pe Udrea!!!”( precizez ca eu nu vreau sa se dezincrimineze, pentru ca toti cei care au facut abuzuri in cazul meu, si al altora, sa plateasca dupa legea pe care au folosit-o), fac cateva precizari utile.

Presupun ca ati fost indus in eroare cu ceea ce v-au spus procurorii „pe surse”, pentru ca in acest dosar NU EXISTA NICIO ACUZATIE CA BANI DIN GALA DE BOX S-AR FI INTORS IN PARTID SAU MINISTER! Singura acuzatie este de abuz in serviciu, fara sa se indice in ce consta, care este atributia mea de ministru indeplinita defectuos de mine si, in conditiile in care un ministru nu are fisa postului, nu are atributii referitoare la derularea procedurilor, nimic. De aceea Comisia de la Venetia atrage atentia asupra aberatiei de a acuza un ministru de abuz in serviciu!

Doi, toate calculele dvs. se refera la cat costa un post tv sa cumpere dreptul de transmisiune a meciurilor de fotbal. Comparati mere cu pere! Spuneti-ne cat costa un minut de publicitate in cadrul acestor meciuri, pentru ca este cu totul altceva! Apoi, de unde era sa stii dinainte cat dureaza meciul dintre cei doi? De aceea la final s-a platit mai putin decat s-a contractat initial. Trei, meciul nu s-a vazut doar in direct ci si in reluare pe canale tv internationale dintre care imi amintesc Eurosport.

Eu nu ma pricep la astfel de lucruri si toate calculele de rating in cazul Galei de Box au fost facute conform legii de specialistii ministerului, nu de mine, dar pare de bun simt sa fi spus ceea ce ati omis sa spuneti, cu siguranta fara intentie, nu?

Si, ca o concluzie, ca sa stim daca a fost pretul corect ori nu, nu ar trebui sa facem o expertiza? Sa ne bazam doar pe ce ziceti dvs.? Vedeti ca instanta de judecata mi-a respins cererea de expertiza (si poate cereti dvs. sa se faca totusi), asa ca nu vad cum o sa aflam daca a fost plata prea mare sau nu…
Continui sa cred in bunele intentii pe care le aveti de a se afla adevarul in cazul acesta… Ca si in Hexi Pharma, nu?
„, a scris Elena Udrea pe pagina de socializare.