Copiii instituţionalizaţi, invitaţi pe… Tărâmul de poveste

137
Copii instituţionalizaţi din sudul judeţului au parte de o zi de neuitat.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt organizează mâine, la Corabia, cea de a patra ediţie a manifestării ,,Tărâmul de poveste”. Aceasta se va desfăşura în parcul din localitate şi este dedicată copiilor instituţionalizaţi.

Este pentru al patrulea an consecutive n care, la final de an şcolar, copiilor din cetrele de plasament sau aflaţi în grija asistenţilor maternali, repreznetanţii Direcţiei generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea Consiliului judeţean Olt le-a pregătit o zi specială.

Prin intermediul programelor artistice pregătite, a concursurilor sportive, a muzicii, dansului şi a picnicului oferit în cadrul ediţiei din acest an a manifestării intitulate sugestiv ,,Tărâmul de poveste” copiii uitaţi sau abandonaţi de familie în grija statului, vor simţi că sunt importani pentru cei din jur. Ei vor putea să dea frâu imaginaţiei şi creativităţii.

„Copiii fac din fiecare zi un basm, dau viaţă întregului univers, transformându-l într-un tărâm de poveste, prin creativitatea şi inocenţa lor. Anul acesta, DGASPC Olt a ales, pentru copiii noştri, să dea viaţă Parcului Central din Corabia şi a mutat „Tărâmul de poveste” pe Faleza Dunării. Oraşul-port va fi gazda evenimentelor artistice şi sportive organizate în cinstea copiilor, evenimente care se vor termina cu picnic, muzică, dans şi voie bună”, a precizat Rădiţa Piroşca, printr-un comunicat de presă remis Realităţii Oltului.

Manifestarea programată pentru vineri, va începe la ora 12 şi se va desfăşura în Parcul Central din Corabia. La ea sunt aşteptaţi să participle peste 100 de copii din yona de sud a judeţului. Ei vor fi însoţiţi de ei care-I au în grijă şi îi veghează permanent, fiindu-le adevăraţi părinţi.