O viaţă după gratii pentru criminalul de pe strada Toamnei

165

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au decis astăzi ca Adrian Gălbenuşe, ,,Criminalul de pe strada Toamnei”, cum a fost numit cel care şi-a ucis vecina, în plină stradă, la începutul anului trecut, să-şi petreacă restul vieţii după gratii.

Magistraţii craioveni au desfiinţat în parte hotărârea colegilor lor de la Tribunalul Olt care-l condamnaseră la Adrian Gălbenuşe la 25 de ani de închisoare pentru uciderea Noricăi Niţu, în plină stradă. Ei au decis definitiv ca acesta să-şi petreacă restul vieţii după gratii.

Criminalul este obligat la plata a 13.500 lei către soţul victimei drept daune materiale. Tot acestuia trebuie să-I mai achite şi 100.000 euro daune morale. Aceiaşi sumă urmează să o achite şi către cele două fiice ale Noricăi Niţu.
Victima a fost ucisă pe 15 ianuarie 2015, pe strada Toamnei, în apropierea blocului în care locuia, în timp ce se întorcea de la piaţă. La vremea respectivă, crima a fost pusă pe obsesia pe care acesta o făcuse pentru vecina lui cu care se presupunea că avusese o relaţie, în ciuda diferenţei mari de vârstă dintre criminal şi victimă. Această ipoteză a fost lansată chiar de rudele victimei, la scurt timp după tragedie. De aici i-au luat oamenii legii urma lui Gălbenuşe.
Ipoteza nu a fost susţinută, însă, prin declaraţiile făcute de către criminal.

Conform declaraţiei lui Gălbenuşe, crima a fost declanşată de furia pe care a simţit-o atunci când victima, de care se lovise din greşeală, l-a înjurat. Pentru că femeia, pe care a apucat-o de haină şi a bruscat-o, a încept să ţipe, criminalul a ,,înebuit” , cum spun psihologii, a scos cuţitul şi i-a aplicat o serie de lovituri. Acestea nu au încetat nici după ce victima a căzut jos. Criminalul a renunţat să o mai măcelărească doar atunci când puţinii trecători aflaţi în zonă au început să ţipe la el. A fugit şi, timp de mai bine de 24 ore, s-a ascuns prin diverse locuri şi a schimbat hainele în care era îmbrăcat atunci când a săvârşit crima. Când şi-a dat seama că oamenii legii sunt pe urmele lui, fiind dat în urmărire, Gălbenuşe s-a predat.