Rezultate alegeri locale 2016 în județul Olt

10125

REALITATEA OLTULUI vă prezintă rezultatele alegerilor locale 2016 din judeţul Olt.

09.06 UPDATE 22:30

Oltul se poate lăuda şi după scrutinul din acest an de la locale că are cel mai iubit primar din ţară. Matei Tudor, edilul comunei Oboga a reuşit performanţa de a fi votat de aproape 95% dintre cei care s-au prezentat la urne. Pe poziţia a doua la nivel judeţean şi un loc fruntaş pe ţară se situează şi edilul de la Dobrun, Aurel Bondrescu, care a obţinut peste 92% din voturile consătenilor care s-au prezentat la urne, iar podiumul este completat de mai tânăărul lor coleg de la Orlea, Viorel Oiţă pe care l-au susţinut duminică 9 din 10 cetăţeni care şi-au exprimat opţiunea politică.

Matei Tudor, edilul comunei Oboga de la înfiinţare, nu este pentru prima dată când deţine recordul absolul la nivel naţional ca urmare a susţinerii de care se bucură din partea consătenilor săi. În urmă cu patru ani, el a reuşit performanţa de a fi votat de peste 99% dintre cei care s-au prezentat la urne. Atunci edilul social-deocrat a reprezentat USL ( PSD+PNL). De această dată a intrat în cursa electorală ca reprezentant al partidului pe care-l reprezintă. De aici şi cele aproape cinci procente mai puţin obţinute. Acestea s-au dus către reprezentantul celuilalt partid care l-a susţinut în trecut-PNL, care este nimeni altul decât vărul primarului care şi-a pelungit şederea în fruntea administraţiei din Oboga.
Oamenii susţin că Matei tudor a rămâne în fruntea primăriei atâta timp cât va dori.

,,Este un primar foarte bun. Am mers duminică la vot ca să-i mulşumesc pentru ce a făcut. Datorită dumnealui avem drumuri asfaltate şi pe camp, avem apă şi nu avem probleme care să nu fie rezolvate. Primarul nostrum nu este doar un primar foarte bun ci şi un om deosebit”, ne-a mărturisit tanti Ioana, pe care am întâlnit-o întâmplător pe uliţele unuia dintre satele comunei păstorită de la înfiinţare de cel mai iubit primar din ţară.

O părere deosebită despre edil o are şi unul dintre preoţii din comun care, întâmplător poartă acelaşi nume cu primarul.
,,Domnul primar este un om apropiat semenilor săi şi bisericii. Nu există problemă pe care să nu o rezolve, indiferent de natura ei şi, în plus, are întotdeauna un cuvânt bun de spus tuturor. Domnul primar este cu adevărat un primar iubit de oamenii din localitate. Cel mai iubit primar”, ne-a mărturisit slujitorul Domnului.

Medalia de argint în clasamentulc elor mai iubiţi primari olteni îi revine, anul acesta, lui Aurel Bondrescu, primarul comunei Dobrun, aflat în funcţie de la înfiinţarea localităţii. El a obţinut aproape 93% din voturile valabil exprimate. În urmă cu patru ani, scorul său electoral s-a situate sub procentul de 90%. Un scor foare mare care-l situează pe poziţia a treia, raportat la rezultatul alegerilor, a fost obţinut duminică de primarul comunei Orlea, Viorel Oiţă.  Ca şi Aurel Bondrescu, şi edilul de la Orlea ocupă un loc în fruntea clasamentului cu cei mai iubiţi primari din ţară.

Acum patru ani, în urma scrutinului electoral, Oltul a avut cinci primari cu scor electoral peste 90 %. Iată care a fost clasamentul celor mai iubiţi primari din Olt la precedentul scrutin pentru locale: fostul edil al comunei Coteana, Victor Dima, a primit votul a peste 97% dintre consăteni, Alexandru Petrişor, de la Fălcoiu, a fost susţinut pentru a rămâne în fruntea administraţiei locale de 95% dintre electori, Ion Enescu  de la Baldovineşti şi Tudor Marineaţă de la Bălteni, au obţinut 92% din voturi.

La polul opus, duminică, s-a clasat primarul comunei Vîlcele, Taifas Alexandru (PSD) care şi-a păstrat mandatul în fruntea administraţiei locale după e a reuşit să adune doar 30,01% din voturile consătenilor.

09.06 UPDATE 16:39
În timp ce unii candidaţi au obţinut scoruri electorale record, demonstrând că sunt cei mai iubiţi aleşi din ţară, unii candidaţi la alegerile locale au reuşit să se facă de tot râsul după ce nu au fost votaţi nici de membrii propriilor familii.
Zeci de candidaţi la primăriile din judeţ nu au reuşit să-şi convingă nici măcar rudele dar nici colegii de partid pe care i-au pus pe listele de consilieri locali să-i voteze.Ei au adunat aşa de puţine voturi încât pot fi numărate pe degete. Potrivit rezultatelor făcute publice de Biroul Electoral Central, primul loc în topul ruşinii se află candidatul UNPR la Primăria Verguleasa. El a reuşit să-şi treacă în drept doar un singur vot, pe care şi l-a acordat singur.
Aproape la fel de ,,apreciat” au fost şi colegii săi de la Sâbureşti şi Bălteni. Ei au mai reuşit să-şi convingă câte un membru al familiei să le dea votul aşa că şi-au trecut în cont două voturi. Din informaţiile deţinute, candidatul progresist de la Sâmbureşti nu a fost votat de niciuna dintre bunicuţele de peste 90 de ani, pe care le-a trecut pe lista de consilieri pentru că, din motive de sănătate, niciuna nu şi-au exprimat opţiunea electorală. Ele nu au ajuns la secţia de vot şi nici nu au solicitat urna mobilă. Cu aceiaşi ,,performanţă” nedorită se pot lăuda şi candidaţii ALDE la primăriile din Oboga, Optaşi Măgura şi de cel al PMP la şefia administraţiei locale din Oporelu.
În ineditul clasament, ,,medaliile de bronz” sunt adjudicate, cu tei voturi ,,la activ” candidaţii UNPR la funcţia de primar ai comunelor Nicolae Titulescu şi oboga dar şi candidatul ALDE d la Coteana.
Câte o ,,menţiune” se acordă după scrutinul de duminică unui număr de cinci candidaţi care au reuşit să adune câte patru voturi. Doi dintre ei sunt reprezentanţii UNPR ( n.r. Mihăieşti şi Optaşi Măgura)  iar ceilalţi au reprezentat în această bătălie electorală ALDE (n.r. Bucinişu, Vădastra şi Coloneşti).
Alţi 22 de candidaţi, jumătate dintre ei reprezentanţi ai UNPR, au obţinut sub 10 voturi.

UPDATE 22:30

Preşedintele PSD Olt, Paul Sătnescu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că listele de consilieri ale partidului de la nivel judeţean şi local nu vor suferi modificări, înainte sau după validarea mandatelor de aleşi.

,,Nu avem motive să retragem vreun coleg de pe listă aşa că nu o vom face şi, până acum, nu ne-a solicitat nimeni retragerea de pe liste, mă refer la candidaţi, pentru vreun motiv aşa că, vor fi validaţi şi îţi vor primi mandatele toţi cei care trebuie, conform numărului de mandate atribuite şi a poziţiilor de pe liste”, a susţinut Stănescu. El a precizat că pe liste au fost trecuţi doar oameni care şi-au dorit să ocupe aceste funcţii şi pot să-şi facă datoria faţă de electorat şi nu s-a folosit strategia aplicată de adversarii politici de a se trece persoane, care nu-şi doreau statutul de ales local, doar pentru ,,a trage lista”, a susţinut Paul Stănescu.

,,Am promis încă din 2012 că nu voi mai candida şi aşa am făcut. Nu mi s-a părut corect să mă trec cap de listă, aşa cum au procedat adversarii noştri, doar pentru a minţi electoratul, pentru că a pune pe liste tot felul de persoane, despre care se ştie că nu vor renunţa la poziţia actuală pentru mandatul de consilier, doar pentru a ,,trage lista” înseamnă să-i minţi pe cei care cred în tine şi îţi dau votul” a mai spus liderul PSD Olt.

UPDATE 21:30

Săptămâna viitoare se va reuni noul Legislativ Judeţean, ocazie cu care va fi confirmat prin vot noul preşedinte al CJ Olt în persoana social-democratului Marius Oprescu. Tot atunci şi tot prin vot vor fi confirmaţi ca vicepreşedinţi deputatul Virgil Delureanu şi Ioan Ciugulea, preşedintele executiv al ALDE Olt.

Părăsirea scaunului de şef al administraţiei judeţene îi permite liderului PSD-Paul Stănescu să-şi ia o binemeritată vacanţă, în care doreşte să se dedice familiei. La întoarcerea din concediu, Paul Stănescu se va ocupa de pregătirea alegerilor parlamentare de la finele acestui an.

,,Nu voi sta permanent la partid pentru că va fi nevoie e mine şi în teritoriu dar două-trei zile voi fi la sediu. Vreau să-mi dedic timpul şi partidului şi să ne pregătim pentru alegerile din toamnă. Voi schimba biroul de la CJ Olt cu biroul de aici. Voi ţine audienţe, voi pregăti alegerile…”, a declarat preşedintele social-democraţilor din judeţ, Paul Stănescu. Acesta a susţint că nu a luat o decizie cu privire la viitoarea sa carieră, susţinâd că va medita şi atunci când va lua o decizie o va comunica.

Surse din cadrul PSD susţin că preşedintele organizaţiei judeţene va ocupa primul loc pe lista pentru Camera Superioară a Parlamentului, la alegerile de la finele anului.

UPDATE 09:30

Cei mai iubiţi dintre primarii aleşi sunt trei edili aflaţi în funcţie, toţi reprezentând PSD. Matei Tudor, edilul  de la Oboga, a fost pentru a doua oară ales în funcţie cu cel mai mare procent. El a adunat 94,14% din voturile consătenilor. Pe poziţia a doua în acest inedit clasament se află primarul PSD al comunei Dobrun, Aurel Bondrescu. El a reuşt să obţină 92,76%. Medalia de bronz îi revine la aceste alegeri edilului PSD de la Orlea. Viorel Oiţă a fost creditat cu încredere de 90,57% dintre consătenii care au votat.

O treime dintre primarii olteni au fost aleşi cu peste trei sferturi din voturile valabil exprimate. În peste 37 de localităţi primarii au reuşit să obţină peste 70% din voturi. Dintre aceştia, 35 sunt reprezentanţi ai PSD iar 2 de la PNL. 12 dintre primari au fost creditaţi cu încredere de peste 80% dintre electorii prezenţi duminică la urne.

08.06 UPDATE 08:30

Doi dintre viitorii primari, câte unul din partea fiecărui partid ce va fi reprezentat la nivel de administraţii locale, au probleme cu legea. Dacă nu şi le vor rezolva, ei nu vor reuşi să-li ducă mandatele la capăt şi vom avea parte, cel mai probabil, de alegeri locale parţiale. În cursa electorală au intrat nouă candidaţi aflaţi fie în judecată, fie în cercetare. 

Fostul poliţist Liviu Voiculescu a fost ales primar al comunei Cungrea din partea PNL, în urma scrutinului de duminică. El este trimis în judecată de procurori, alături de alte 20 de persoane, pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. În plus, problemele juridice ale acestuia nu se rezumă la aceste acuzaţii. Ca să nu ajungă în faţa magistraţilor în acest dosar, Voiculescu este acuzat i-ar fi dat 43.000 de euro omului de afaceri slătinean Marian Lazăr, care i-ar fi promis că va interveni pe lângă persoane din cadrul DIICOT Craiova pentru a sista cercetarea noului primar. Prins, afaceristul l-a denunţat pe fostul poliţist.

Un alt candidat cu probleme ales în funcţia de şef al administraţiei locale este primarul în exerciţiu al comunei Izvoarele, Florian Constantin. Acesta a fost plasat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Procurorii susţin că,  Florian Constantin a angajat, în anul 2013, comuna Izvoarele într-un contract de împrumut încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii şi astfel ar fi obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea unei lucrării de construcţii. Ea viza finalizarea Proiectului „Campus Şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii Izvoarele, jud. Olt”. În acest caz, prejudiciu adus comunei Izvoarele este estimat la 216.002 lei.

În alegeri au intrat nouă persoane aflate în vizorul legii. Cei mai ulţi dintre ei s-au luptat pentru a obţine funcţia de primar al comunei Cungrea. Alţii au intrat în competiţie pentru fotoliile de primar de la Scorniceşti, Deveselu, Osica de Jos, Coteana şi Iancu Jianu.

UPDATE 21:20

Iată care vor fi cei 33 de consilieri judeţeni, conform listelor depuse de organizaţiile politice care au acces în legislativul oltean.

Dacă nu vom avea renunţări la mandate sau excluderi din partid, în viitorul Consiliu Judeţean, social-democraţii vor fi reprezentaţi de: Marius Oprescu-propus pentru funcţia de preşedinte, Virgil Delureanu-anunţat ca vicepreşedinte al CJ Olt, Cornelia Sulger, Victor Vătămanu, Dorin-Teodor Postelnicu, Ioan Nedelea, Ion-Cătălin Grecu, Ion-Lucian Bondrescu, Dragoş-Nicolae Drăghicescu, Cristian Butnariu, Mariana Matei, Ionel-Cristian Gheorghe, Adrian Iordache, Ilie Irimia, Nicolae Vitan, Valeria Gălan, Ion-Adrian Bărbulete şi Iulia-Daniela Dima.

Cele nouă mandate ale liberalilor ar urma să ajungă, în condişiile menţinerii candidaturlor de pe listă, la: Gigel Sorinel Ştirbu,Siminica Mirea, Ion Moisescu, Viorel Dumitrescu, Gheorghe Ciucu, Florea Niculae, Florin Nicolescu, Marian Radu şi Nicuşor Milea.

Cei trei ocpanţi ai fotoliului de ales judeţean din partea ALDE ar urma să fie: Ioan Ciugulea, Lucian Niţu şi Gherghina Ioniţă.

Mandate de ales judeţean ar urma să ajungă şi la primii doi progresişti de pe listă: Ion Toma şi Jenel Copilău.

UPDATE 18:30

Numărătoarea voturilor s-a încheiat, IATĂ care sunt PRIMARII care vor conduce localităţile judeţului în următorii patru ani.

Municipiul Slatina-PSD-Constantin Stelian Emil Moţ

Municipiul Caracal – PSD – Radu Dumitru-Liviu

Oraşul Balş – PNL – Teodosescu Mădălin-Ady

Oraşul Corabia – PSD – Oane Iulică

Oraşul Drăgăneşti-Olt – PSD – Rotaru Pantelie

Oraşul Piatra-Olt – PSD – Udrescu Tudor

Oraşul Scornicești – PNL – Prioteasa Ion

 

Comuna Baldovineşti – PSD – Enescu Ion

Comuna Bârza – PSD – Vlăduţ Marin

Comuna Bălteni – PSD – Marineaţă Tudor

Comuna Băbiciu – PSD – Negrilă Florea

Comuna Bărăşti – PSD – Gealapu Vergil

Comuna Brastavăţu – PSD – Oprea Cici-Constantin

Comuna Brebeni – PSD – Ivan Marin

Comuna Brâncoveni – PSD – Cheroiu Ion

Comuna Bobiceşti – PSD – Chitez Ilie

Comuna Bucinişu – PSD – Radu Miltiade

Comuna Călui – PSD – Rotaru Constantin

Comuna Cârlogani – PSD – Văduva Ionel

Comuna Cezieni – PSD – Gușatu Dănuţ

Comuna Cilieni – PSD – Marancea Ionel

Comuna Coloneşti – PSD – Stan Nicolae

Comuna Corbu – PSD – Dinuţ Constantin

Comuna Coteana – PSD – Costea Vasile

Comuna Crâmpoia – PNL – Mirea Ionel

Comuna Cungrea –  PNL – Voiculescu Liviu-Dumitru

Comuna Curtişoara – PSD – Gănescu Gheorghe

Comuna Dăneasa – PSD – Soare Nicolae

Comuna Deveselu – PSD – Aliman Ion

Comuna Dobroteasa – PSD – Crăciunescu Ion

Comuna Dobreţu – PSD – Beldie Dumitru

Comuna Dobrosloveni – PSD – Tudoraşcu Gheorghe

Comuna Dobrun – PSD – Bondrescu Aurel

Comuna Drăghiceni – PSD – Şoancă Ştefan-Viorel

Comuna Fălcoiu – PSD – Petrişor Alexandru

Comuna Făgeţelu – PSD – Popa Constantin

Comuna Fărcaşele – PSD – Tudor Marin

Comuna Găvăneşti – PSD – Antonie Iulian

Comuna Găneasa – PSD – Costea Dumitru

Comuna Gârcov – PSD – Bobonete Niculiţă

Comuna Ghimpeţeni – PSD – Dobre Dan-Constantin

Comuna Giuvărăşti – PSD – Imireanu Dorel-Cătălin

Comuna Gostavăţu – PSD – Popescu Marius-Ştefan

Comuna Grădinari – PSD – Ioana Mihai

Comuna Grădinile – PSD – Dincă Ion

Comuna Grojdibodu – PSD – Căpriţă Adrian-Viorel

Comuna Gura Padinii – PSD – Cranta Gicu

Comuna Ianca – PSD – Pascu Mirel

Comuna Iancu Jianu – PNL – Munteanu Paulică

Comuna Icoana – PSD – Ancuța Gabriela-Mariana

Comuna Ipoteşti – PSD – Căprau Ion

Comuna Izvoarele – PSD – Constantin Florian

Comuna Izbiceni – PNL  – Gulie Marian

Comuna Leleasca – PNL – Selescu Vasilică

Comuna Mărunţei – PSD – Becheanu Alexandru

Comuna Milcov – PSD – Dorobanţu Marin

Comuna Mihăeşti – PNL – Dobriţa Constantin

Comuna Morunglav – PSD – Stanciu Ion-Adrian

Comuna Movileni –  PSD – Toma Ion-Sorin

Comuna Nicolae Titulescu – PSD – Tiutiu Gheorghe-Florin

Comuna Obârşia – PSD – Udrea Tudor

Comuna Oboga – PSD – Matei Tudor

Comuna Oporelu – PSD – Burciu Valerin-Ion

Comuna Optaşi-Măgura – PSD – Scurtu Marin

Comuna Orlea – PSD – Oiță Viorel

Comuna Osica de Jos – PNL – Pistol Marian

Comuna Osica de Sus – PSD – Filip Cezar

Oraşul Potcoava – PSD – Enăchioaia Nicuşor-Manuel

Comuna Pârşcoveni – PSD – Matei Dumitru-Dănuţ

Comuna Perieţi – PSD – Vâlceleanu Costin-Robert

Comuna Pleşoiu – PNL – Măndescu Valeriu

Comuna Poboru – PSD – Bărăscu Iulian

Comuna Priseaca – PSD – Gheorghe Florea

Comuna Radomireşti – PSD – Sîia Nicuşor

Comuna Redea – PSD – Bălă Dan

Comuna Rotunda – PSD – Sârbu Vergil

Comuna Rusăneşti – PSD – Chirea Alexandru

Comuna Sâmbureşti – PSD – Preda Iulian

Comuna Sârbii-Măgura – PSD – Tănase Lucian

Comuna Schitu – PSD – Lungu Marian

Comuna Scărişoara – PSD – Tiugan Liviu

Comuna Seaca – PSD – Băluţă Marian

Comuna Slătioara – PNL – Ungureanu Savu

Comuna Spineni – PSD – Şărpău Dănuţ

Comuna Strejeşti – PSD – Vizantie Constantin

Comuna Stoeneşti – PSD – Damian Alexandru

Comuna Studina – PNL – Vasile Marian

Comuna Sprâncenata – PSD – Mihăeşteanu Marin

Comuna Stoicăneşti – PSD – Preoteasa Marius-Paulian

Comuna Şerbăneşti – PSD – Peligrad Titi

Comuna Şopârliţa – PSD – Neagu Cristinel

Comuna Ştefan Cel Mare – PSD – PSD+ALDE – Măgureanu Viorel-Marius

Comuna Tătuleşti – PSD – Vasile Dan

Comuna Teslui – PSD – Lăzărescu Mihăiță

Comuna Tia Mare – PSD – Gulie Virgil

Comuna Topana – PSD – Barbu Gheorghe

Comuna Traian – PNL – Negrilă Marian

Comuna Tufeni – PSD – Şotae Eugen

Comuna Urzica – PNL – Spiridon Ion

Comuna Valea Mare – PSD – Iancu George-Daniel

Comuna Vădastra – PSD – Rădulescu Sorin

Comuna Vădăstriţa – PNL – Ciupitu Marin

Comuna Văleni – PSD – Şofaru Ion

Comuna Vâlcele – PSD – Taifas Alexandru

Comuna Verguleasa – PSD – Piciu Valentin

Comuna Vişina – PSD – Marița Gelu

Comuna Vişina Nouă – PSD – Țol Florin-Cristian

Comuna Vlădila – PSD – Tocea Marian

Comuna Vitomireşti – PSD – Rotea Ion-Robert

Comuna Vultureşti – PSD – Treanţă Gheorghe

Comuna Voineasa – PNL – Anuţa Liviu-Laurențiu

Comuna Vulpeni – PNL – Mandea Paul

UPDATE 15:20

Aproape 60% din voturile caracalenilor a obţinut ieri candidatul PSD, medicul Liviu Radu. El a câştigat detaşat cursa pentru şefia administraţiei looale , fiind urmat, la mare distanţă, de primarul în funcţie Eduard Cicăzanu, rprezentant al PNL. Acesta şi-a trecut în cont cu puţin peste 17% din voturile valabil exprimate. Surpriza de la Caracal o reprezintă scorul obţinut de progresistul Ion Dinoiu, care a reuţit să-şi atragă susţinerea a mai puţin de 500 de locuitori. Pe poziţia a III-a s-a clasat candidatul ALDE, Dan Popescu, care şi-a atras aproape 6% din voturi.

Social-democraţii au reuşit să-şi asigurea majoritatea în CL, în urma celor aproape 7400 de voturi obţinute. Acestea reprezintă peste 56% din voturile valabil exprimate şi permit trimiterea în CL Caracal a 12 aleşi. În legislativul caracalean PNL va avea patru mandate în timp ce progresiştii vor fi reprezentaţi de trei membri.

Interesant este la alegerile de la Caracal diferenţa mare dintre scorul obţinut de UNPR, pentru CL, şi cel pe care şi l-a trecut în cont candidatul Ion Dinoiu.

UPDATE 14:00

Primarul social-democrat al oraşului Corabia, Iulică Oane, şi-a recâştigat mandatul în fruntea administraţiei locale, după ce a fost investit cu încredere de mai mult de trei locuitori din cinci.  El va avea şi majoritate în Consiliul Local.

4.336 de voturi, reprezentând peste 64 % din totalul voturilor valabil exprimate, a obţinut la scrutinul de ieri primarul în funcţie al oraşului de la Dunăre, social-democratul Iulică Oane. Pe poziţia a doua s-a clasat candidatul PNL, Ştefan Pârlea creditat cu încredere de aproape 1650 de corăbieni, peste 24% dintre cei care s-au prezentat la urne. Candidaţii ALDE şi UNPR au obţinut în jur de 300 de voturi

Social-democraţii au obţinut la Corabia şi majoritatea voturilor pentru Consiliul Local. Ei ţi-au trecut în cont peste 3500 de voturi, mai mult de jumătate dintre cele valabil exprimate. Acest lucru aduce PSD 10 mandate din cele 17. Liberalii au primit aproape 1400 de voturi, care le permit să-şi trimită în legislativul local patru reprezentanţi în timp ce restul mandatelor revin ALDE-2 şi UNPR-unul.

UPDATE 12:30

Scor istoric pentru PSD Olt. Social-democraţii au obţinut, în urma scrutinului de duminică, şefia adimistraţiilor locale din 94 de localităţi din cele 112  în timp ce liberalii şi-au adjudecat 17 funcţii de primar, iar şefia administraţiei locale din Vâlcele a revenit candidatului ALDE. Celelalte formaţiuni politice nu au reuşit să-şi treacă în cont nicio funcţie de primar.

PSD a câştigat alegerile în cinci municipii şi oraşe-Slatina, Caracal, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Piatra Olt şi Potcoava, în timp ce PNL a obţinut fotoliile de edili de la Scorniceşti şi Balş. Liberalii şi-au mai trecut în cont şi şefia administraţiilor locale din Leleasca, Cungrea, Izbiceni, Osica de Jos, Pleşoiu ,Iancu Jianu, Vulpeni, Slătioara, Voineasa şi a recâştigat mandatele deţinute în fruntea comunităţilor din: Crâmpoia, Traianu,  Mihăeşti, Vădăstriţa, Urzica şi Studina.

UPDATE 12:00

Social-democratul Emil Moţ este noul primar al Slatinei. El a obţinut, după numărarea voturilor din cele 48 de secţii, aproape 12.000 de voturi, reprezentând 44,3% din voturile valabil exprimate în timp ce liberalul Marius Bălaşa a fost investit cu încredere de 8800 de slătineni, obţinând astfel 32,57% din voturile valabil exprimate. Siferenţa de voturi dintre cei doi candidaţi este de aproape 3.200 voturi. Cadidatul PNL a câştigat alegerile în trei din cele 48 de secţii de votare din Slatina: 1,8 şi 15.

UPDATE 11:10

Rezultate parţiale BEJ, după centralizarea a 103 secţii de votare din cele 379:

La PRIMARI -PSD a obţinut 63,11%,PNL a obţinut 22,36%, ALDE -7,96% iar UNPR-3,52%.

La CJ OLT- PSD a obţinut 62,70% din voturi, PNL 20,41% din voturi, ALDE-8,13% iar UNPR-4,10%.

Până acum au fost validate 38 de mandate de primar pentru candidaţii PSD şi 3 mandate de edil pentru reprezentanţii PNL.

Următoarea raportare a rezultatelor parţiale va fi făcută la ora 14.00.

UPDATE 10:54

Candidatul social-democrat la funcţia de primar al oraşului Balş, Cătălin Rotea, a pierdut alegerile. La renumărare, primarul liberal Mădălin Teodosescu a avut câteva zeci de voturi în plus.

UPDATE 10:35

Primarul social-democrat al comunei Bobiceşti, Ilie Chitez, şi-a reînnoit mandatul prin voturile obţinute ieri de la consăteni.

UPDATE 10:12

Social-democraţii şi-au adjudecat şi şefia administraţiei locale din Băbiciu, primarul în funcţie a obţinut un nou mandat.

UPDATE 9:43

Primarii social-democraţi de la Oboga, Călui şi Baldovineşti şi-au reînnoit mandatele

UPDATE 9:13

Primarii de la Cilieni, Giuvărăşti şi Gârcov îşi pătrează madatele. Ei au câştigat alegerile de ieri.

UPDATE 8:53

Primarii social-democraţi de la Perieţi şi Ghimpeţeni, Gigi Vâlceleanu şi Dan Dobre, şi-au recâştigat funcţiile în urma scrutinului de ieri

UPDATE 8:50

Primarul comunei Ianca, social-democratul Mirel Pascu,câştigă un nou mandat obţinând peste 65% din voturile locuitorilor care s-au prezentat la urne.

UPDATE 8:47

Gheorghe Barbu, primarul comunei Topana, a câştigat un nou mandat.

UPDATE 8:45

PNL contestă alegerile la Coteana şi au depus plângeri la Poliţie pentru fraudă electorală

UPDATE 8:40

Virgil Glie, primarl în funcţie la Tia Mare a câştigat alegerile pentru PSD cu peste 85% din voturile valabil exprimate.

UPDATE 8:30

Primarul comunei Movileni, Sorin Toma, candidat PSD, a câştigat la pas un nou mandat de primar.

UPDATE 2:45

Se confirmă şi câştigarea Primăriei Brebeni de către candidatul PSD, Marian Ivan.

UPDATE 2:30

Candidatul PSD câştigă Primăria Coteana cu o diferenţă de 6 voturi în faţa reprezentantului PNL, fiul fostului edil PSD, Victor Dima, decedat în urma unei cumplite boli

UPDATE 1:45

BEJ a admis renumărarea voturilor la Balş, la solicitarea PSD. Lupta este foarte strânsă. Preşedintele executiv al PSD, Marius Oprescu, a declarat că, după calculele partidului, noul primar al oraşului de pe Olteţ este Cătălin Rotea.

UPDATE 1:30

PNL câştigă funcţiile de primari ai comuneilor Voineasa, Iancu Jianu, Urzica şi Traianu.

PSD câştigă funcţiile de primar de la Curtişoara, Spineni şi Schitu.

UPDATE 1:07

PSD revendică Curtișoara, Priseaca, Sâmburești, Bîrza, Pleșoiu, Găvănești, Strejești, Potcoava, Izvoarele, Văleni și Sprâncenata.

UPDATE 12:44

Candidatul PNL câștigă funcţia de primar al comunei Cungrea.

Mihai Ioana, primarul social-democrat de la Grădinari, cercetat pentru tâlhărie, rămâne la conducerea administraţiei locale.

UPDATE 12:29

La un prim calcul, social-democraţii vor avea majoritate simplă în CL Slatina în a cărui structură se vor mai regăsi reprezentanţii PNL şi cei al ALDE. Chiar şi în acest context, social-democraţii gândesc o colaborare cu reprezentanţii ALDE.

Social-democratul Titi Peligrat rămâne primar la Șerbănești.

La Valea Mare, PSD câștigă conducerea primăriei, la scor..

UPDATE 12:18

Şefia administraţiei locale din Vîlcele este câștigată de ALDE.

UPDATE 12:03 Candidaţii social-democraţi câştigă alegerile la Caracal cu aproape 60% din voturile valabil exprimate. Potrivit numărătorii paralele a social-democraţii, aceştia revendică şi şefia administraţiilor locale din Spineni, Rusănşti, Potcoava şi Pârșcoveni.

Liberalii câştigă alegerile al  Crâmpoia şi Izbiceni.

Candidatul social-democrat la Primăria Caracal, Radu Liviu, a câştigat fotoliul de primar cu aproximativ 60% din voturi.

UPDATE 11:58

Primarul PNL (fost PDL) de la Studina câştigă un nou mandat.

Candidatul PNL la fotoliul de primar al Slatinei, Marius Bălaşa, a recunoscut înfrângerea într-un interviu oferit Realitatea Oltului şi a mulţumit slătinenilor care l-au susţinut.

UPDATE 11:42

Şefia administraţiilor din Leleasca și Vulpeni sunt preluate de PNL.

UPDATE 11:41

PSD câștigă Primăria Vulturești prin primarul în funcţie, Gheorghe Treanţă dar şi şefia administraţiei lcocale din Brastavăţu, prin edilul în funcţie Cici Constantin Oprea.

UPDATE 11:37

PSD câștigă într-o secţie din Brebeni cu 385 de voturi. Se numără în cealaltă.

UPDATE 11:33

Mihăești rămâne sub conducerea PNL.

UPDATE 11:31

PSD păstrează primăria Cezieni.

UPDATE 11:27

Piatra Olt este câștigată de PSD.

UPDATE 11:24

PSD câștigă primăria din Drăgănești.

UPDATE 11:23

Emil Moț este aproape sigur viitorul primar al Slatinei. El a câştigat în peste 30 de secţii de votare.

UPDATE 11:16

PSD câștigă Cârlogani cu 1001 voturi.

UPDATE 11:12

Primăria Teslui a fost câștigată, potrivit numărătorii paralele, de candidatul PSD, primar în funcţie.

UPDATE 11:03

Oane Iulică îşi păstrează mandatul de primar după ce a obţinut aproape 70% din voturile valabil exprimate.

UPDATE 10:58

La Scornicești, Slătioara și Osica de Jos, PNL câştigă alegerile

UPDATE 10:53

Primăriile din Drăghiceni, Colonești, Poboru, Tătulești și Făgețelu câştigate de candidaţii PSD.

UPDATE 10:51

Primăria este câștigată la Bălteni de candidatul PSD, primarul în funcţie Tudor Marineaţă.

UPDATE 10:40

În urma numărătorii paralele, Filip Cezar, candidat PSD, este noul Primar de la Osica de Sus cu 511 de voturi. Primarul în funcţie, liberalul Ion Ciocan, a obţinut 313 voturi.