Proasta organizare a alegerilor locale va duce la demiterea prefecților din mai multe județe

228

După PSRo, şi Partidul Naţional Liberal cere demiterea prefecţilor de Mureş şi Buzău pentru proasta organizare a alegerilor locale şi anularea scrutinului în comuna Verneşti, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.

El a spus că există disfuncţionalităţi minore în ceea ce priveşte procesul electoral, însă a subliniat că există două cazuri deosebite în judeţele Mureş şi Buzău.

„În judeţul Mureş, peste 200 de secţii au aşteptat toată noaptea să le vină buletinele de vot şi tot acest du-te vino a creat o mare tensiune în ceea ce înseamnă membrii secţiilor de votare şi modul în care ei pot să gestioneze legal această acţiune. Se solicită demiterea prefectului de Mureş pentru proasta organizare. O situaţie şi mai gravă este în judeţul Buzău, unde în comuna Verneşti este închis procesul de votare în şapte secţii datorită tipăririi greşite a buletinelor de vot. Conform legii, în două ore trebuia remediată această disfuncţionalitate. Nu s-a reuşit până la această oră. Se cere Biroului electoral de circumscripţie anularea alegerilor pentru că în termen legal se spune că în maxim două ore trebuie remediată această problemă. Ei şi-au fixat un termen în afara legii, până la ora 12,00, ceea ce este inadmisibil. Se cere demiterea prefectului de Buzău pentru proasta gestionare a alegerilor”, a afirmat Preda, duminică, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.