În duminica orbului, românii își aleg primarii

73

În a cincea zi de duminică, după cea a Învierii, s-au desfășurat și primele alegeri zise libere și democratice de după 1989. Au trecut de atunci 26 de ani. Dacă atunci își alegeau președintele, acum românii au fost chemați să își aleagă șefii din administrațiile locale pentru următorii patru ani.

În urmă cu peste 25 de ani “războiul electoral” se da între candidații de atunci ai FSN, PNL și PNCȚD. În prezent, scena politică a “înflorit”, iar partide au tot apărut. Unele au coalizat, altele s-au “evaporat”, mulți nici ei nu mai știu ce culoare au și dacă au doctrină de partid.

Dacă în urmă cu 26 de ani duminica orbului a adus la putere pe cei de la FSN, “strămoșii” actualului PSD, rămâne de văzut dacă rezultatele actualelor alegeri vor fi pro candidaților social-democraților, sau celor de la alte partide, istorice sau noi.

Pentru creștinii ortodoxi, Duminica Orbului înseamnă sărbătorirea vindecării unui orb din naștere de către Iisus Hristos. Pentru alții este asociată cu ziua în care au ales democratic un președinte.