Mircea Badea a fost condamnat

288

Mircea Badea a primit lovitura decisivă de la judecători! Vedeta Antena 3 a fost condamnată, definitiv, la plata unor despăgubiri pentru fostul șef al ANI, care a stat în arest. Curtea de Apel Bucureşti a luat decizia finală în procesul intentat de Horia Georgescu lui Mircea Badea, pentru afirmaţii defăimătoare şi jignitoare făcute de acesta în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Secţia a IV-a civilă a Curţii de Apel a respins recursurile intentate în această cauză. Rămâne, astfel, valabilă decizia luată de instanţa de apel – Tribunalul Bucureşti.

Horia Georgescu a cerut despăgubiri în instanţă după ce Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei” a folosit la adresa sa apelative precum „ochelărică”, „giumbix”, „onanist”, „penibil” și „slugă băsistă”.

În cererea de chemare în judecată, Horia Georgescu cerea daune de la Mircea Badea şi SC Antena 3 SA în cuantum de 40.000 de euro pentru atingeri aduse drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine, viaţă privată.

În decembrie 2013, Judecătoria a decis că Georgescu ar trebui să primească despăgubiri în valoare de 5.000 de euro şi că decizia trebuie să fie prezentată în cadrul emisiunii „În gura presei”.

Un an mai târziu, în decembrie 2014, în faza apelului, Tribunalului București a redus suma pe care o are de plătit Mircea Badea (de la 5.000 de euro la 2.000 de euro) și a menținut decizia ca sentința să fie citită în emisiunea „În gura presei”. Badea trebuie să achite suma lui Goergescu.