Maidanezii Slatinei pot fi adoptaţi “la distanţă”

256

Maidanezii din adăpostul municipalităţii vor putea fi adoptaţi „la distanţă” de persoane care doresc să plătească pentru întreţinerea lor.

Câinii fără stăpân capturaţi de hingheri de pe străzile Slatinei pot deveni câini cu stăpân şi fără să părăsească adăpostul de la Sărăceşti. Consilierii locali vor vota astăzi o hotărâre prin care se dă liber adopţiilor “la distanţă”, fiecare slătinean care iubeşte câinii însă, din diverse motive, nu-i poate găzdui şi întreţine acasă, putând să apeleze la această metodă, suportând cheltuielile.Cuantumul cheltuielilor de întreţinere a fost stabilit de către primărie la 5,07 lei pe zi pentru un căţel şi 5,27lei pe zi pentru un patruped adult. Potrivit calculelor Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără stăpân recent reînfiinţat de către primărie şi intrat deja “în pâine”, întreţinerea unui căţel- salarii personal, salubritate, energie electrică, hrană- este de 152,24 lei pe lună, iar pentru un câine adult de 158,24 de lei pe lună.

Fără eutanasiere

Deocamdată, capacitatea adăpostului de la Sărăceşti este de doar 250 de locuri însă administraţia locală, odată cu stabilirea acestui tip de adopţie, doreşte ca adăpostul să deţină spaţiu suficient astfel încât să se evite eutanasierea câinilor care sunt cazaţi peste perioada legală şi nu sunt adoptaţi. “Eforturile pentru modernizarea adăpostului canin vor continua în perioada următoare. Primăria municipiului Slatina a alocat în acest sens, pentru acest an, suma de 500.000 de lei de la bugetul local. Scopul nostru este ca acest adăpost să fie extins. Ne dorim să mărim capacitatea locurilor de cazare la 750 de locuri şi, totodată, se vor încheia contracte de colaborare cu ONG-uri care se ocupă cu adopţia de câini. Încercăm astfel să evităm eutanasierea câinilor care împlinesc perioada legală de găzduire în adăpost”, declară Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al primăriei.
Iubitorii de animale care doresc să adopte unul dintre câinii capturaţi, fie la distanţă, fie să-l ia acasă, pot vizita adăpostul pentru a alege animalul, de luni până vineri, între orele 12.00- 18.00. Pentru cei care doresc să ia animalul acasă, adoptarea sau revendicarea este gratuită, animalele urmând să fie încredințate noilor stăpâni deparazitate, sterilizate și vaccinate.
În cele două săptămâni de când s-a reluat în Slatina activitatea de capturare a câinilor fără stăpân, în adăpostul de la Sărăceşti au ajuns circa 90 de câini, iar 8 şi-au găsit stăpâni prin adopţie.

Pe aceeaşi temă:

Maidanezii Slatinei, din nou cu adăpost la Sărăceşti