Încă 5 străzi din Slatina, modernizate anul acesta

187

Consilierii locali au aprobat azi studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici în vederea reabilitării mai multor străzi. Lucrările ar trebui să înceapă pe la jumătatea lunii august.

Strada Centura Basarabilor, strada Elena Doamna, strada Tunari, strada George Poboran şi strada Piaţa Ecaterina Teodoroiu vor intra în reparaţii. Astăzi, consilierii locali au aprobat studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici, urmând ca lucrările să fie scoase la licitaţie. Reabilitarea va demara, cel mai probabil, pe la jumătatea lunii august. Toate străzile fuseseră cuprinse în 2011 în proiectul „Modernizare şi reabilitare 30 străzi din municipiul Slatina”, însă, potrivit expunerilor de motive ale proiectelor,  „a intervenit necesitatea efectuării unor lucrări care nu au fost cuprinse în studiul de fezabilitate aprobat iniţial, precum şi renunţarea la alte categorii de lucrări”. Cele cinci fac parte din categoria lucrărilor la care s-a renunţat.

Strada Centura Basarabilor va fi reabilitată pe o lungime de 433,45 m.l., cu o suprafaţă trotuare de  1.930 m.p. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare’ este de circa 1,23 milioane lei.

Strada Elena Doamna se reabiliteaza pe 275,33 m.l., cu o suprafaţă trotuare de 580 m.p., valoarea investiţiei fiind de 577.000 lei.

Reabilitarea str. Tunari- între B-dul. A.I. Cuza şi strada Alexe Marin va costa 1,6 milioane lei şi se va face pe o lungime de  507,8 m.l., cu o suprafaţă trotuare de 1.452m.p.

Lungimea totală a străzii George Poboran ce va intra în reabilitare este de 450 m.l., cu o suprafaţă de 4.995 m.p. şi suprafaţă trotuare 2.127 m.p., valoarea investiţiei fiind de 1,6 milioane lei.

Pentru reabilitarea străzii Piaţa Ecaterina Teodoroiu, bugetul local va suporta o investiţie de 409.000 lei, lucrările fiind efectuate pe o lungime de 138,7 m.l. şi 406 m.p. trotuare.