Fost deputat de Olt, în arest la domiciliu

265
Fostul deputat de Olt a pretins şi primit lunar 40000 lei mită

UPDATE Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a fostului deputat Alexandru Ciocâlteu şi a Petruţei Lazăr şi au dispus în cazul lor arestul la domiciliu.

Alexandru Ciocâlteu, fost deputat de Olt în perioada 2004-2008 din partea PRM, a fost reţinut cu puţin timp în urmă de procurorii DNA şi va fi prezentat magistraţilor bucureşteni cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Fostul demnitar este acuzat că în perioada în care s-a aflat la conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” Bucureşti ar fi pretins şi primit  lunar 40.000 lei, în perioada 2011 – 2013, de la un om de afaceri pentr a menţine un contract semnat cu cel care ocupase anterior funcţia. Suma reţinătă în sarcina fostului deputat de Olt ca mită se ridică la suma de 2.880.000 lei.

Potrivit procurorilor anticorupţie,  în cursul anului 2008, în urma unei înțelegeri prealabile, inculpata Petruţa Lazăr, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca,, după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” Bucureşti şi firma pe care o conducea” să-i dea, cu titlu de mită, un procent de 5 % din valoarea contractului. În baza acestei înţelegeru Lazăr Petruţa a primit lunar suma de 20.000 lei, valoarea mitei  primite fiind de 480.000 lei. Obiceiul penal al acesteia a fost preluat şi de fostul deputat Alexandru Ciocâlteu la preluarea funcţiei de la Lazăr Petruţa, doar că procentul s-a dublat. Ex-demnitarula a primit lunar suma de 40.000 lei sub formă de mită, valoarea totală a sumei pretense şi primite de acesta ridicându-se la 2.880.000 lei. Cei doi foşti manageri ai spitalului bucureştean au fost reţinuţi în această seară după mai multe ore de audieri, la finalul cărora le-a fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile şi li s-a comunicat că s-au eliberat pe numele lor ordonaţe de reţinere.

Medicul Alexandru Ciocâlteu a fost ales deputat de Olt pe listele PRM. El a intrat în parlament în noiembrie 2004, pentru ca doar la câteva luni, în iunie 2005, să demisoneze şi să se înscrie în PD.